blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Ağustos, 2024 12:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çevre Bakanlığından Karabük Belediyesine Destek

Karabük Belediyesi, çevre temizliği ve halk sağlığı konularında önemli bir adım attı. Belediye Meclis Toplantısı'nda alınan karar doğrultusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan alınan hibe ile toplam değeri 13.950.000 TL olan yeni temizlik araçları ve ekipmanlar belediyeye kazandırılacak. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere AK Parti Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu kapsamda 2 adet büyük çöp toplama aracı (7.000.000 TL), büyük çöp konteyneri (1.800.000 TL) ve büyük yol süpürme aracı (5.150.000 TL) alınacak. Karabüklülere hayırlı olsun" dedi. AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da yaptığı açıklamada, Milletvekilleri Ali Keskinkılıç, Cem Şahin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Karabük Belediyesi'nin bu yeni ekipmanlarla daha temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin