blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2024 15:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ceviz büyüklüğündeki dolu vatandaşın kafasını yardı

Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kafasına dolu tanesi isabet eden bir vatandaşın kafası yarıldı. Şehirde akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, bir vatandaşın kafasına isabet etti. Kocasinan ilçesinde otomobilini doludan korumak isterken dışarı çıkan Özcan Oğuz, kafasına isabet eden dolu tanesiyle yaralandı. Yaşadıklarını anlatan Oğuz, "Erkilet Mahallesi’nde yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Ben de arabamın zarar görmemesi için halı sererken arabanın camı da kırıldı, benim de kafam yarıldı" dedi. Öte yandan dolu nedeniyle araçları zarar gören vatandaşlar, sanayinin yolunu tuttu. Yeni sanayideki dükkanların önünde zarar gören araç yoğunluğu oluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans programı açıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans programının açılmasıyla farklı disiplinlerdeki lisansüstü program sayısı 64’e yükseldi.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) eğitim-öğretim faaliyetlerindeki çeşitliliğini genişletme maksadıyla çağın ihtiyaçlarına uygun ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarını bünyesine kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak BARÜ’nün gerekli çalışmaları tamamlayarak Yükseköğretim Şurasına (YÖK) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Tezli) yüksek lisans programının açılması için yaptığı müracaat kabul edildi. YÖK tarafından olumlu bulunan müracaat sonucunda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Tezli) yüksek lisans eğitim programı açıldı.
Bilimde ve teknolojide geleceğin mesleklerine yönelik güçlü bir eğitim merkezi olmayı hedefleyen BARÜ, elde ettiği bu kazanımla lisansüstü program sayısını 64’e yükseltti. Böylelikle BARÜ, Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında da bilimsel gelişmelere katkıda bulunacak bölgesel, ulusal ve memleketler arası çalışmalara imza atacak başarılı araştırmacılar yetiştirecek. Lisansüstü eğitim sisteminde çeşitliliğin artırılmasının kıymetini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, üniversite bünyesine yeni eğitim programları kazandırmaya devam edeceklerini söz ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin