Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
19 Kasım, 2024 20:33 tarihinde yayınlandı
0

Çetinkaya Kurtuluş Mahallesi’nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehrimizin her noktasında vatandaşlarla buluşmaya ve istişarelerine devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Çetinkaya, Kurtuluş Mahallesi’ne yaptığı ziyarette mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Karabük Belediyesi’nin mahallelerdeki hizmetleri, projeler ve vatandaşların talepleri üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirildi.

Çetinkaya, ziyaret hakkında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim için her mahallemiz, her sokağımız, her bir hemşehrimiz kıymetlidir. Şehrimizi birlikte inşa etmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Sizlerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmak, daha yaşanabilir bir Karabük’ü hep birlikte kurmak için gayret gösteriyoruz. Belediyemizin tüm imkanlarını halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

673ccba4160e3
673ccba3cc8a2
673ccba3d0086
673ccbbcd0c16
Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin