Nuri USTACIK
•Genç ve dinamik başkanımız
Sayin Özkan ÇETİNKAYA kardeşimizin Karabük’umuze çok güzel hizmetler sunacağına inancımız tamdır.Karabuk’un altın çağını yaşaması çok yakin


AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday tanıtım toplantısında ‘Sen seçimi al gerisi bende’ dediğini belirterek desteğini esirgemediğini ifade etti.
AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Karabük Gençlik Buluşması’nda Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün konuğu oldu. 100. Yıl Mahallesinde düzenlenen programda Çetinkaya’ya gençlerin desteği göz doldurdu.
Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Çetinkaya siyasete başlama süreci ile ilgili şunları söyledi:
“Gençliğimizde birçok sivil toplum kuruluşlarında görevler aldık. Bunlardan bir tanesi de Ayasofya’nın ‘Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın’ mitingleriydi. Bunların rutin katılımlar yaptık. İnsanlık için, gençlik için, kadınlarımız için yine mazlum coğrafyalar için. Misyon ve çıkışımız aslına baktığımızda STK’cılıktır. Tabii İstanbul’daki eğitim hayatımız bittiğimizde de şehrimize döndük. Bir bilgi birik deneyim bunlar oluştu. AK gençlikte bir siyasete o zaman gençlik kolu il başkanlığı olarak başladık. Akabinde tabii siyasette de genel olarak hayatta da istikrar önemli. İstikrarlı bir şekilde, hiçbir şekilde insani değer ve yargılarının dışına çıkmadan, insanı eşrefi mahlukat kılan sıfatlardan çıkmadan 12 yıldır AK Parti’de siyasetimize dolu dizgin istikrarlı bir şekilde devam ettik.”
Karabük’te aday adaylık sürecinin birlik, beraberlik içerisinde geçtiğini belirten Çetinkaya, “Sağ olsun tüm adaylarımız da en az benim kadar değerli. Bu görev bize nasip oldu. Burada da biz de bir misyon yüklendik. Bu misyonun da farkındayız. Şehrimiz baktığımızda Batı Karadeniz’in en güçlü vilayetlerinden. Türkiye’yi kurmuş bir vilayet. Türkiye’yi çelik ağlarla örmüş bir vilayet. Bugün Türkiye’deki milli anlamda önem arz eden bir kent ama tabii gençlerimizi takdir eder ki bu güçlü yapısı, bu toplumun güçlü yapısını yerel vizyon anlamında da yansıtamayan da bir kent” dedi.
Çetinkaya, aday olarak açıklandığı ilk an için, “O zaman çok hastaydım ve şu var insan canının derdine düşüyor diyorlar ya öyle bir durum oldu. Cumhurbaşkanımız ismimizi açıklayacak ama ateş 39, öksürük var. O gün için. O heyecan aslında biraz kaçırdık gibi oldu orada ama şunu söyleyeyim. Sonrasında şehrimize geldiğimizde o asıl Karabük’te hissettiklerimiz çok önemliydi. Yani liderimizle 12 yıldır biz birçok platformda yan yana geldik. Sağ olsun bizi birçok konularda değerlendirdi” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık tanıtım toplantısında kendisiyle yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi veren Çetinkaya, “Cumhurbaşkanımız ‘Sen seçimi al gerisi bende. Şehri inşa ve imar etmek de benden ama gönülleri ihya etmek senden’ dedi. Bu noktada liderimiz sağ olsun bizi de takip ediyor. İletişim halindeyiz kendisiyle. Projelerimizi teyitliyoruz. Bakanlarımızı yönlendirme noktasında destek alıyoruz. Burada aslında baktığımızda bir 1994 seçiminin bir minyatürü şu anda yaşıyoruz” diye konuştu.
Çetinkaya, Nehir Park, Gar Park, Millet Bahçesi ve konut projelerinden bahsederek Karabüklülerin modern ve sosyal bir hayat yaşamasını tesis etmek istediklerini söyledi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) 2025-2026 Akademik Yılı Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, büyük bir gurur ve coşku içerisinde gerçekleştirildi. Sağlık sektörünün farklı alanlarında görev alacak gençlerin mezuniyet heyecanına sahne olan törende duygu dolu anlar yaşanırken, öğrenciler ve aileleri yılların emeğini taçlandırmanın mutluluğunu birlikte paylaştı.
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen törene; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı. Aziz şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, meslek yüksekokulu birincisinin konuşmasıyla devam etti.
Meslek Yüksekokulu birincisi Kulaç’tan duygu dolu konuşma
Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu birincilikle tamamlayan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi Arif Can Kulaç, tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin bir öğrencisi olmaktan ve böylesine köklü bir kurumdan mezuniyet sevincini yaşamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Kulaç, eğitim hayatı boyunca kendilerine rehberlik eden akademisyenlere teşekkür etti. Başarılarının arkasında ailelerinin fedakârlıkları ve desteklerinin bulunduğunu belirten Kulaç, öğrencilere her daim verdiği desteklerden dolayı başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere tüm üniversite yönetimine şükranlarını sundu. Kulaç, konuşmasının sonunda mezun olan arkadaşlarına sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir gelecek temennisinde bulunarak yeni hayatlarında yollarının açık olmasını diledi.
Doç. Dr. Erbaş: “Sağlık alanında nitelikli insan gücü yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz”
Meslek yüksekokulu birincisinin ardından kürsüye gelen Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Akif Erbaş, yüksekokulun eğitim, uygulama ve sektör iş birlikleri alanlarında her geçen yıl daha da güçlendiğini ifade etti. Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünü yetiştiren önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu belirten Erbaş, mezun öğrencilerin bilgi, beceri ve mesleki donanımlarıyla sağlık hizmetlerine önemli katkılar sunacaklarına yürekten inandığını söyledi.
Meslek yüksekokulunun gelişimine sunduğu katkılar ve sağladığı desteklerden dolayı BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür eden Erbaş, öğrencilerin yetişmesinde emeği bulunan tüm akademik ve idari personele şükranlarını sunarak mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.
Prof. Dr. Karasu: “Sağlık alanında insanlığa hizmet edecek mezunlarımızla gurur duyuyoruz”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, sözlerinin başında şehir dışında bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in tüm mezunları tebrik ettiğini, öğrencilerin başarılarından büyük gurur duyduğunu ve törene katılan tüm misafirlere sevgi, saygı ve selamlarını ilettiğini ifade etti.
Prof. Dr. Karasu konuşmasında şu sözleri dile getirdi:
“Üniversitemiz sosyal bilimlerden eğitime, spordan sanata pek çok alanda, ülkesine ve insanlığa layıkıyla hizmet edecek gençleri yetiştirmektedir. İşte bu anlamlı günde de sağlık alanında ülkemize ve insanlığa hizmet edecek, mesleki donanımlarıyla fark oluşturacak kıymetli mezunlarımızı yeni hayatlarına uğurlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık hizmetlerinin farklı alanlarında eğitim alan öğrencilerimiz; teorik bilgiyle birlikte mesleki uygulama becerilerini geliştirmiş, mesleklerinin sorumluluğunu üstlenmeye hazırlanmışlardır. Sözlerime son verirken öğrencilerimize şunları söylemek istiyorum: Sizleri ilimle yoğrulmuş, vatanına ve milletine sevdalı, insanlığa faydalı bireyler olarak geleceğe uğurluyoruz. Hayatınız boyunca; başarı, mutluluk ve sağlık sizlerle olsun. Yolunuz, bahtınız aydınlık olsun.”
Başarı belgeleri takdim edildi
Konuşmaların ardından program kapsamında meslek yüksekokulu birincisi Arif Can Kulaç’a, ikinci Fatma Gül Gök ile üçüncü Medine Saraç’a başarı belgeleri takdim edildi.
Törende ayrıca Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Optisyenlik, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Ameliyathane Hizmetleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Odyometri, Ağız ve Diş Sağlığı, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Çocuk Gelişimi, Eczane Hizmetleri, Podoloji, Yaşlı Bakımı ile Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programlarında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verilirken, mezun olan tüm öğrencilere temsili diplomaları takdim edildi.
Mezuniyet yemini ve kep atma coşkusu
Programın devamında Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Musa Özsavran ile Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Göcen eşliğinde mezuniyet yemini gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından öğrenciler büyük bir coşku ve heyecanla keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini aileleri, arkadaşları ve akademisyenleriyle paylaştı.
Sağlık sektörünün farklı alanlarında görev alacak; hastanelerde, sağlık kuruluşlarında, laboratuvarlarda, acil sağlık hizmetlerinde ve toplum sağlığına yönelik birçok alanda insan hayatına dokunacak mezunlar, alkışlar eşliğinde yeni hayatlarına uğurlandı. Günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından program sona erdi.
Nuri USTACIK
•Genç ve dinamik başkanımız
Sayin Özkan ÇETİNKAYA kardeşimizin Karabük’umuze çok güzel hizmetler sunacağına inancımız tamdır.Karabuk’un altın çağını yaşaması çok yakin