Reklam
Reklam
cesmi cihan amasra ilginc uyari NbAVlfBG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Çeşmi Cihan Amasra ilginç uyarı

Muteşem tabiatı, tarihi ve denizi ile turizmde son periyotların yükselen yıldızı Bartın’ın Amasra ilçesinde, ziyaretçiler banka monte edilen enteresan tabela ile uyarıldı.

Fatih Sultan Mehmed Han’ın Çeşm-i Cihan (dünyanın göz bebeği) olarak nitelendirdiği Amasra ilçesi son yıllarda artan ziyaretçi sayısı ile Karadeniz’in ve Türkiye’nin en kıymetli turizm merkezleri ortasına girdi. Yılda milyonlarca turisti ağırlayan Amasra’da tarihi kale ve duvarların korunması için tabela ile ziyaretçiler uyarılıyor. En hoş görünümün bulunduğu Ağlayan Ağaç mevkisinde bir bankın ardına monte edilen tabelada ise “Lütfen, kale surlarından taş söküp denize atmayalım. Tarihimize sahip çıkalım” sözleri yer aldı.

Bazı ziyaretçiler ise tarihin korunması gerektiğini belirterek, tabela ikazının kâfi olmadığını savundu. Turistler, tarihin korunması için vatandaşların daha şuurlu hareket edilmesini istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mahalle sakinlerinden baskan cetinkayaya tesekkur ziyareti xnpM185P
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Mahalle sakinlerinden Başkan Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Karabük Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, 100. Yıl Mahallesi’ne yönelik altyapı, asfalt, kaldırım ve park yatırımları ele alındı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Bahri Yılmaz ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette mahallede tamamlanan çalışmalar ile planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları değerlendirildi. Muhtar Bahri Yılmaz, mahalleye kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Mahalle sakinleri de gerçekleştirilen yatırımların yaşam kalitesini artırdığını belirterek, asfalt serimi, kaldırım yenileme ve park yapımı gibi taleplerini iletti.

Başkan Özkan Çetinkaya, mahallelerin ihtiyaçlarını saha ziyaretleriyle yerinde tespit ettiklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çetinkaya, asfalt, kaldırım ve park yatırımlarına öncelik vereceklerini kaydederek kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanarak mahallelerin eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin