Muteşem tabiatı, tarihi ve denizi ile turizmde son periyotların yükselen yıldızı Bartın’ın Amasra ilçesinde, ziyaretçiler banka monte edilen enteresan tabela ile uyarıldı.
Fatih Sultan Mehmed Han’ın Çeşm-i Cihan (dünyanın göz bebeği) olarak nitelendirdiği Amasra ilçesi son yıllarda artan ziyaretçi sayısı ile Karadeniz’in ve Türkiye’nin en kıymetli turizm merkezleri ortasına girdi. Yılda milyonlarca turisti ağırlayan Amasra’da tarihi kale ve duvarların korunması için tabela ile ziyaretçiler uyarılıyor. En hoş görünümün bulunduğu Ağlayan Ağaç mevkisinde bir bankın ardına monte edilen tabelada ise “Lütfen, kale surlarından taş söküp denize atmayalım. Tarihimize sahip çıkalım” sözleri yer aldı.
Bazı ziyaretçiler ise tarihin korunması gerektiğini belirterek, tabela ikazının kâfi olmadığını savundu. Turistler, tarihin korunması için vatandaşların daha şuurlu hareket edilmesini istedi.


Çeşmi Cihan Amasra ilginç uyarı
Mayıs sonunda Gümüşhane’nin zirvelerinde kar sürprizi
Mayıs ayının son gününde etkili olan kar yağışı, Gümüşhane’nin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.
Gümüşhane’de dün gece saatlerinde etkili olan yağmurlu hava, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Takvimlerin 30 Mayıs 2026’yı gösterdiği günde şehrin 2 bin metre ve üzerindeki zirveleri beyaz örtüyle kaplandı.
Özellikle Zigana Dağı ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyü sınırlarında bulunan 2 bin 100 rakımlı Minarli Yaylası’nda etkili olan kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Gece boyunca devam eden yağışın ardından bazı bölgelerde kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye ulaştı.
Haziran ayına sayılı günler kala yaşanan kar yağışı nedeniyle baharla birlikte yeşeren yayla çayırları ve ormanlık alanlar yeniden beyaza büründü. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde oluşan eşsiz manzara dron ile görüntülendi.
Mayıs ayının sonunda gelen kar sürprizi vatandaşları şaşırtırken, bölgede yayla sezonuna hazırlanan vatandaşlar da kıştan kalma görüntülere tanıklık etti.

