Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Temmuz, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Çeşmelerden ayran aktı, Atatürk’ün köye gelişi kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 Temmuz 1934 tarihinde Ankara’dan İstanbul’a seyahat ettiği esnada Düzce’nin Gümüşova ilçesine bağlı İbrahimağa köyüne yaptığı ziyaretin 90. yılı çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Çeşmelerden ise ayran aktı.
90 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’dan İstanbul’a seyahat ettiği sırada o dönemler adı İbrahimağa köyü olan köyü ziyaret etti. Köy sakinlerinden Fatma Öztürk’ün o dönem Atatürk’e ikram ettiği ayranın ardından Atatürk’ün tavsiyesi üzerine köyün adı Selamlar olarak değiştirildi. O günden sonra köyde her yıl 18 Temmuz tarihinde Atatürk’ün köye gelişi kutlanmaya başladı. Bu yılda kutlamalar düzenlendi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Subekçi, Gümüşova Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İGM Başkanı Fazlı Koç, kurum müdürleri ve vatandaşlar 90. Yıl kutlamalarına katılım sağladı. Mehteran eşliğinde başlayan programda Vali Selçuk Aslan’a çeşmelerden akan ayran ikram edildi. Programda açıklamalarda bulunan Selçuk Aslan, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selamlar köyüne teşriflerinin 90. Yılını büyük bir heyecan ile kutluyoruz. Fatma ninemiz Atatürk’e ayran ikram ettiği anın duruşu ve kıyafetini beğenen büyük ata evlatlarımızın bundan sonra böyle olmasını istediğinde Selamlar köyünde ki değişimi gördüm okudum ve mutluluk duydum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda kiraathaneden 12 bin lira calan supheli tutuklandi eMUqcUZK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı

Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.

Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin