karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
cesmeden 10 dakika su icen kediyi goren ici yanmis sandi kediler akan suya bayilir rFS9fm6L
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Şubat, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören ’içi yanmış’ sandı: “Kediler akan suya bayılır”

Amasya’da kış günü çeşmeden kana kana su içen tekir kediyi görenler ’içi yanmış’ deyip imgelerini toplumsal medyada paylaştı. Bu durumu yorumlayan veteriner tabip ise, "Kediler akan suya bayılırlar" kelamlarıyla yüreklere su serpti.
Amasya’da yaşayan hayvansever Sadık Demirtaş, Sultan II. Bayezid Camii şadırvanında bir kedinin 10 dakikadan fazla müddettir çeşmeden akan suyu kana kana içtiğini görüntüledi. O anları da ’kedinin içi yanmış’ kelamlarıyla toplumsal medyada paylaştı.

"İçi yanmış gibiydi"
Kedinin kış günü bu biçimde su içmesini şaşırtan bulduğunu belirten Demirtaş, "Sanki yemek, kavurmak yemiş de insanın içi yanar ya, onun üzereydi. İçi yanmıştı herhalde diye düşündüm. Kediler olağanda yerden, kaptan lisanıyla su içer diye bilirdim. Lakin çeşmeden su içmesine çok şaşırdım" dedi.

"Kediler akan suya bayılır"
Kana kana su içen kedinin imgelerini izleyen Veteriner Doktor Başak İrem Kaya ise, "Kediler akan suya bayılırlar. Taze suyu içmeyi çok severler. Biz esasen günde en az iki kere kedilerin sularının tazelenmesini öneriyoruz" diye konuştu. İmgelerde kedinin duraksayarak su tükettiğine değinen Kaya, "Kedilerin aslında bu kadar su içmesi çok olağan. Esasen bir kedinin günlük ortalama alması gereken su ölçüsü kilogram başına 50 mililitredir" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
agaca takilan dronu tufekle dala ates ederek kurtardilar OiTKiihW
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Ağaca takılan dronu tüfekle dala ateş ederek kurtardılar

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde ağaca takılan dron, ilginç bir yöntemle kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre dron çekimi için Cebeli köyüne giden Soner Sungur ve Serkan Gedik, yanlarında götürdükleri dron ile deneme uçuşu yaptı. Bir süre havada kalan dron, köyde bulunan uzun bir kavak ağacının dallarına takılarak asılı kaldı.
Kavak ağacının en uç noktasına takılan dronu indirmek için her yolu deneyen ikili tüm çabalarına rağmen başarılı olamadı. Bunun üzerine farklı bir yöntem deneyen Soner Sungur, tüfekle dronun takılı olduğu ince dala ateş etti.
Yapılan atış sonucu dalın kırılmasıyla dron yere düşerek ağaçtan kurtarıldı. Saatler süren uğraşın ardından dron hasar almadan kurtarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin