Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde takla atan cipin istikamet tabelasına çarpması sonucunda 5 kişi yaralandı. Araçta bulunan vatandaşların, bir yakınlarının cenaze merasimine katılmak için İstanbul’dan Kastamonu’nun İnebolu ilçesine gittikleri öğrenildi.
Kaza, Seydiler ilçesi Kastamonu-İnebolu kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, M.Ö. yönetimindeki 34JN1837 plakalı cip, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldan çıkarak evvel takla attı, daha sonra yol kenarındaki taraf tabelasına çarptı. Kazada şoför ile araçta yolcu olarak bulunan Z.O. (52), S.Ö. (51), A.O. (27) ve M.O. (33) yaralandı. Olay yerine çağrılan sıhhat takımlarınca birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kaza ile ilgili inceleme başlatılırken, araçta bulunan vatandaşların bir yakınlarının cenaze merasimine katılmak için İstanbul’dan Kastamonu’nun İnebolu ilçesine gittikleri öğrenildi.


Cenazeye giden vatandaşların bulunduğu cip kaza yaptı: 5 yaralı
Arızalı ATV’yi tamir eden adama çarpıp kaçan sürücü yakalandı
Bolu’da emniyet şeridinde arızalanan ATV’yi tamir etmeye çalışan adam, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan yaşlı sürücü ise polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı.
Kaza, Bolu-Mudurnu kara yolu Yıldırım Beyazıt Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolda arızalanan bir ATV’ye yardım etmek isteyen F.Ö. (46), aracı emniyet şeridine çekerek tamir etmeye başladı. Bu esnada seyir halinde olan bir otomobil, emniyet şeridindeki F.Ö.’ye hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce savrulan talihsiz adam kanlar içerisinde yerde kalırken, sürücü aracıyla olay yerinden hızla uzaklaştı.
Hayati tehlikesi sürüyor
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan F.Ö., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan ve yoğun bakıma sevk edilen yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaçan sürücüyü araç parçaları ve kameralar ele verdi
Kazanın ardından kayıplara karışan sürücüyü yakalamak için Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını saniye saniye inceleyen ve olay yerinde kalan araç parçalarından yola çıkan polis ekipleri, kazaya karışan aracın plakasını ve sürücüsünün M.B. (73) olduğunu tespit etti. Şüpheli sürücü, Bolu’da düzenlenen operasyonla kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen M.B.’nin ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu bildirildi.
Meydana gelen kazayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.

