Cenazeye giden minibüs kayarak köprüden devrildi: 15 yaralı - Karabük Haber Postası
cenazeye giden minibus kayarak kopruden devrildi 15 yarali sWTnynpQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Cenazeye giden minibüs kayarak köprüden devrildi: 15 yaralı

Cenazeye katılmak üzere İstanbul’dan Samsun’un Havza ilçesine gelen minibüsün kar nedeniyle kayarak köprüden devrildiği kazada 15 kişi yaralandı.

Kaza, Çamyatağı Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İstanbul’dan cenazeye gelen Sinan K. idaresindeki 34 AV 7345 plakalı minibüs, Şeyhali mevkisinde Kavaklı Çayı üzerindeki korkuluğu bulunmayan köprüden aşağıya devrildi. Kar ve buzlanma nedeniyle meydana gelen kazanın akabinde bölgeye jandarma, itfaiye ve sıhhat grupları sevk edildi.

Minibüsteki yolcular, Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Küme Amirliği takımları tarafından araçtan çıkarıldı. Hafif yaralanan 15 kişi, sıhhat takımları tarafından Havza ve Kavak Devlet Hastanelerine sevk edildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rusyadaki sanat festivaline turk damgasi nKqHn6aM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Rusya’daki sanat festivaline Türk damgası

Rusya’da düzenlenen “Dünya Çapında: Sınır Tanımayan Sanat Festivalinde gerçekleştirilen uluslararası resim yarışmasında Türk akademisyenler birincilik ve üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Rusya’nın Saint Petersburg kentinde Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi (Stieglitz State Academy of Art and Design) tarafından “Dünya Çapında: Sınır Tanımayan Sanat Festivali” (Around the World: Art Without Borders) düzenlendi. Festival kapsamındaki “Bir Sanatçının Gözünden Dünya” (Artist’s View of the World) adlı uluslararası resim yarışmasında Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner ile Doç. Dr. Bahar Karaman Güvenç önemli bir başarıya imza attı. 46 ülkeden 806 sanatçı özgün eserleriyle yer aldığı yarışmanın “Soyutlama” kategorisinde Doç. Dr. Bahar Karaman Güvenç, “Kırsal” adlı eseriyle birincilik elde ederek büyük bir başarıya ulaştı. Aynı kategoride Prof. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner ise “Inside” adlı eseriyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Prof. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner ve Doç. Dr. Bahar Karaman Güvenç ile bir araya gelerek uluslararası resim yarışmasında elde ettikleri derecelerden dolayı tebrik etti. Ayrıca Rektör Akkaya, BARÜ’nün nitelikli çalışmalarıyla farklı alanlarda akademik ve sanatsal yetkinliğini ortaya koymaya devam edeceğini de belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin