Reklam
Reklam
cenaze icin istanbuldan sinopa giden vatandaslari tasiyan midibus devrildi 1 olu 23 yarali unT7ySHk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Aralık, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Cenaze için İstanbul’dan Sinop’a giden vatandaşları taşıyan midibüs devrildi: 1 ölü, 23 yaralı

Kastamonu’da midibüsün devrilmesi sonucunda meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Araçta bulunan yolcuların cenaze merasimine katılmak için İstanbul’dan Sinop’a gittikleri öğrenildi.

Kaza, Araç-Kastamonu karayolu Nalcıkuyucağı köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, yakınlarının cenaze merasimine katılmak için İstanbul’dan Sinop’a giden vatandaşları taşıyan, Duran Arıç yönetimindeki 34 KRK 319 plakalı Otokar marka, Tunam Tıp firmasına ilişkin midibüs, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda devrildi. Kazada ikisi şoför toplam 24 kişi yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi.

1 kişi öldü

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat, jandarma, polis, AFAD grupları sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye takımları tarafından araçtan çıkartılan yaralılar sıhhat takımlarına teslim edildi. Sıhhat gruplarınca birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Hasan Çiftçibaşı (69), Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Yaralılardan birinin de hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Ekipler fenerle yaralı aradı

Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok da olay yerine gelerek bilgi aldı. Jandarma ve polis takımları olay yerinde incelemelerde bulundu. Yolda trafik akışı denetimli olarak sağlandı. Jandarma ve polis grupları yol kenarındaki ormanlık alanda, yaralı olabileceği ihtimaline karşı fenerle arama yaptı. Devrilen midibüsün vinçle kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Mayıs, 2026 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Çetinkaya Annelerle Has Bahçe’de Buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen Anneler Günü programı, Has Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Çetinkaya, bu anlamlı günde annelerin mutluluğuna eşi ve oğluyla birlikte ortak oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programı geniş bir katılımla kutlandı. Sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve kısa sürede ailelerin vazgeçilmez adresi haline gelen Has Bahçe Sosyal Tesisleri, kapılarını bu kez geleceğimizin mimarı anneler ve anne adayları için açtı.

Programa eşi ve oğluyla birlikte katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, annelerle sohbet etti, kendilerine karanfil takdim etti. Ailece katıldıkları bu anlamlı organizasyonda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetinkaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Has Bahçe’nin ev sahipliği yaptığı programda, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çiçek boyama ve takı tasarımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra canlı müzik dinletisi ve annelere özel oyunlar programa renk kattı. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte, hem anneler hem de çocuklar gün boyu süren aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, annelerin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yaparak;

“Bugün, merhametin ve sevginin kaynağı olan annelerimizle ve anne adaylarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Has Bahçe gibi sosyal tesislerimizin, ailelerimizin neşesiyle böyle dolup taşıyor olması bizler için en büyük gurur vesilesidir. Bu yoğun katılım, Karabük için ürettiğimiz projelerin halkımız nezdindeki karşılığını göstermektedir.”dedi.

Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı;

“Hizmet yolculuğumuzda en büyük gücümüz annelerimizin dualarıdır. Bu anlayışla bugün kıymetli eşimle birlikte, annelerimizin bu özel gününde onlarla bir arada olmak istedik. Annelerimiz bizim başımızın tacıdır; onların huzuru ve mutluluğu Karabük’ün huzurudur. Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin gününü kutluyor; her birine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Program, katılımcılara sunulan ikramlar ve çocuklar için hazırlanan küçük sürprizlerin ardından neşe içerisinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin