blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Eylül, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Cenaze dönüşü taksi takla attı: 4 yaralı

Samsun’da cenaze dönüşü taksinin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında akraba olan 4 kişi yaralandı.

Kaza, Samsun’un Kavak ilçesi Samsun Ankara kara yolu Çakallı mevkisinde gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ordu’nun Fatsa ilçesinden Düzce’de iş kazası sonucu hayatını kaybeden akrabalarının cenaze törenine katılıp geri dönenleri taşıyan taksi Samsun’da takla attı. Şinaşi Baş idaresindeki 52 T 7320 plakalı taksi direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak orta refüjdeki aydınlatma direğine çarpıp takla atarak yan yattı. Kazada, taksi şoförü Şinasi Baş ile akrabaları Hamide Erdoğan, İsmet Aslantürk ve Sebahat Özcan yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

3 kuşaktır bu caminin imamları aynı aileden

Trabzon’un Yomra ilçesinde 133 yıllık Özdil Merkez Cami’nde üç jenerasyondur caminin imamlık misyonunu Bıyıklıoğlu ailesi sürdürüyor.

Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Özdil mahallesinde 133 yıl evvel Osmanlı Periyodunda yaptırılan Özdil Merkez Camii’nde imam hatiplik vazifesini 3 nesildir birebir aile yapıyor. Mescitte üç jenerasyondur birebir ailenin imamlık vazifesinde bulunduğu ve bunu birinci defa dedesinin başlattığını belirten imam Ahmet Bıyıklıoğlu (60), 5 yıl dedesinin bu vazifesini sürdürdüğünü, amcasının 22 yıl, babasının 2,5 tıpkı mescitte imamlık yaptığını söyledi.

17 yıldır kendisinin imam hatiplik misyonunu sürdürdüğünü kaydeden Bıyıklıoğlu, “Camimiz 1891 yılında ibadete açıldı. Hacı baba diye bilinen askerliğini 10 yıl Osmanlı ordusunda yapan ve askerlikten sonra bu mescitte imamlığa başlayan ve bu caminin inşasını şahsen yapan caminin ardında meftun bulunan mezarda Hacı Babamız burada manevi bir temel atmış. Camimiz 2008 yılında biz vazifeye başladığımızda tamirata girdi. 1989 yılında yapılıp 2008 yılına gelen özgün yapısı neyse biz birebirini yine yaptık. Özgünlüğünü hiç bozmadan tadilatını gerçekleştirdik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde mühendis arkadaşlar Karadeniz Bölgesi’nde bu büyüklükte taş yapı, çatılı bir cami daha yok dediler” dedi.

Emekliye ayrıldıktan sonra ailesinde imamlık misyonunu sürdürecek kimsenin olmadığını kaydeden Bıyıklıoğlu, “Rahmetli dedem burada 5 yıl imamlık yaptı. Ondan sonra 22 yıl amcam imamlık yaptı. 2.5 yıl babam imamlık yaptı. Ondan sonra da bir öbür hocamız 17 yıl vazife yaptıktan sonra bana nasip oldu. Üçüncü jenerasyon olarak bu mescitte misyon yapma imkanına sahip oldum. Manevi olarak beşere çok haz veren bir his. Ancak maalesef bunu üzülerek belirtiyorum ki bizim jenerasyonumuzda bu işi daha yürütecek olan yok. Burada 22 yıl hizmet vermiş merhum amcamın bir oğlu müezzin olarak vazife yapmaktadır. Biz emekliye ayrıldığımızda bu işi aileden daha yürütecek olan yoktur. Bunun burukluğu bizlerde var. Lakin yapacak bir şey yok. Allah inşallah bundan sonra gelen kuşaklarımıza bu türlü misyonlara layık beşerler yetiştirmeyi nasip eylesin” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.