Çelikoğlu'nda Çalışan İşçilere Yüzde 67 Zam - Karabük Haber Postası
CEL jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Mayıs, 2024 16:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Çelikoğlu’nda Çalışan İşçilere Yüzde 67 Zam

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, örgütlü oldukları Çelikoğlu Demir Çelik’te toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlandığını belirterek, işçilerin ilk 6 ay için yüzde 65 zam aldığını söyledi.

Başkan Kenen Yılmaz yaptığı açıklamada; “Örgütlü olduğumuz Çelikoğlu Demir Çelik’te 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi bugün itibariyle imzalandı.

İlk 6 ay için günlük yevmiyelere % 67 oranında zam alınarak, sosyal haklarda % 120 artış yapılırken,  2023 Aralık ayı maaşı ile 2024 yılı Ocak ayı ikramiyeli maaşı arasında % 81 oranında ücret artışı olmuştur” dedi.

Toplu sözleşme sürecini sabırla bekleyen tüm Çelikoğlu demir çelik çalışanlarına teşekkür eden Başkan Yılmaz, “Toplu İş Sözleşmemizin tüm Çelikoğlu Demir Çelik emekçilerine hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin