Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2017 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Çelik-İş’ten Rekor Büyüme

5 Bine Yakın İşçi Çelik-İş Ailesine Katıldı

Metal işkolunda faaliyet gösteren HAK-İŞ’e bağlı Çelik-İş Sendikası, açıklanan Temmuz ayı üye istatistiklerine göre üye sayısında rekor bir büyüme sağlarken,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2017 Temmuz ayı istatistikleri yayımlandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan istatistiklere göre 2017 Ocak ayında 36 bin 848 üyesi bulunan Çelik-İş Sendikası’nın bu sayıyı Temmuz ayında 41 bin 491’e ulaştırdığı belirlendi.
Böylelikle aradan geçen 6 aylık sürede, 4 bin 643 işçi Çelik-İş Sendikası’na katılım sağlarken, Çelik-İş’in üye bazında büyüme oranı ise yüzde 12,6’yı buldu.
6 aylık dönemde Türkiye genelinde işçilerin sendikalaşma oranındaki artışın yüzde 5 civarında olduğu göz önüne alındığında, Çelik-İş’in, ülke genelindeki işçi sendikalaşma oranının 2 katından fazla bir büyüme gerçekleştirmesi yine dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.
“ONLARIN EMEĞİ ARTIK EMANETİMİZDİR”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, ‘4 bin 643 işçi, Çelik-İş ailesine katılarak örgütlü mücadeleyi tercih etmiş oldu. Emeğinden başka sermayesi olmayan 4 bin 643 işçi daha, emek ve alınteri mücadelesini bizlerle yürüteceğini belirtti. Onların emekleri, artık bizlerin emanetidir” diye konuştu.
“Üye sayımızdaki bu ciddi artış, Çelik-İş’e duyulan bir güvenin göstergesidir” diyen Değirmenci, “Özellikle son 1 yılda ortaya koymuş olduğumuz projeler, örgütlü olduğumuz işyerlerinde altına imza attığımız Toplu İş Sözleşmeleri, çalışma hayatında oldukça dikkat çekti. Milli ve manevi değerleri önceleyen politikamız ve üyelerimizin refah ve mutluluğunu sağlayan çalışmalarımız ile Çelik-İş’in farkını ortaya koymuş olduk. Sendikamızda birlik ve beraberlik içinde kavgacı bir üslup yerine uzlaşmacı bir yönetim anlayışının hakim olmasını sağladık. Sendikasız birçok işçi ise işçiyi merkeze alan uygulamalarımıza şahit olunca, Çelik-İş ailesine katıldı” diyerek artışın nasıl yakalandığını açıkladı.
“YÜZ BİNLER BİZİ BEKLİYOR”
Metal sektörünün çalışma hayatı içerisinde en zor şartlara sahip işkollarından biri olduğunun altını çizen Değirmenci, “Metal iş kolunda zor şartlar altında çalışan yüz binlerce sendikasız işçi olduğunu biliyoruz. Yağın kirin pasın içinde, kulakları sağır eden gürültüde çalışan ve artık daha iyi koşullarda çalışmak isteyen yüzbinlerce işçinin bizleri beklediğinin de farkındayız. Öncelikli ve gerçekçi ilk hedefimiz, üye sayımızı önce 50 binlere ardından 100 binlere ulaştırmaktır” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda fuhus sebekesine darbe kari koca gozaltina alindi I8IGldyi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da fuhuş şebekesine darbe: Karı-koca gözaltına alındı

Samsun’da fuhuş şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan karı-kocadan erkek şüpheli tutuklanırken, hamile olduğu öğrenilen kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, T.A. ile Özbekistan uyruklu eşi N.E.’nin Özbekistan’dan kadınları Türkiye’ye getirerek Samsun’da fuhuş yaptırdığı tespit edildi. Yapılan çalışmada 6 Özbekistan uyruklu mağdur kadın belirlendi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan karı-koca emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hamile olduğu öğrenilen Özbekistan uyruklu N.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin