Reklam
Reklam

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanından işçi çıkarmaya  tepki

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Eylül, 2018 14:04 tarihinde yayınlandı
0

Değirmenci: “İşçi çıkarmak akıllıca bir çözüm değil. Bu dönem kar elde etme değil, ayakta kalma dönemidir”

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik-İş Sendikasının Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Her ekonomik sıkıntıda işverenler, hemen gözünü işçiye dikiyor. Bu zor günlerde, işçi çıkarmak akıllıca bir çözüm olmadığı gibi, bu sıkıntılı günleri daha fazla körükleyecek, çalışma barışını bozacak bir hamledir. Gün daha fazla üretim, daha fazla çalışma ve ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayan işçiye sahip çıkma günüdür” dedi.
Genel Başkan Değirmenci, döviz fiyatlarındaki artışa paralel olarak, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların neden olduğu işten çıkarmalara yönelik olarak yazılı bir açıklama yaptı.
Özellikle metal sektöründe hammadde ve diğer giderlerden kesinti yapamayan işverenlerin işçi çıkarmak için fırsat kollamasının yanlış olduğunu kaydeden Değirmenci, “Ekonomik istikrarın en üst seviyede olduğu dönemlerde işçilerin ciddi fedakarlıkları ve azmiyle büyük kazançlar elde eden işverenler, bugün bu işçileri işten çıkarmak için hesaplar yapmaktadır. Bu dönem, kar elde etme değil, ayakta kalma dönemidir. En azından bu zorlu süreç atlatılana kadar, işçiler çarkları döndürmeye devam etmeli, işverenler işçisine sahip çıkmalıdır. Bugüne kadar fedakarlığı biz işçiler yaptık. Fedakarlık sırası işverenlere geçmiştir” ifadelerini kullandı.
“HÜKÜMETİMİZ İŞÇİYİ DOĞRUDAN KORUYAN ÖNLEMLER ALMALIDIR”
Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yapıldığına da dikkat çeken Değirmenci, “Devletimiz, sergilenen her türlü oyuna karşı gerekli hamleleri bir bir hayata geçiriyor. İnanıyorum ki, en kısa zamanda ülkemizde ekonomik veriler normale dönecektir. Bu sıkıntılı günler ilelebet böyle devam edecek değil. Bugüne kadar her türlü saldırıdan güçlenerek çıkmasını bilen ülkemiz, bu ekonomik savaştan da alnının akıyla çıkacaktır. Bu süreçte, hükümetimizden, doğrudan işçiyi koruyan tedbirleri almasını da bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yazlık Sinemada Voleybol Şöleni

va
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Haziran, 2026 11:00 tarihinde yayınlandı
0 0

2026 FIVB Milletler Ligi’nin Ankara’da oynanan ikinci hafta ilk maçında Belçika’yı 3-0 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Karabük’te de büyük bir heyecanla takip edildi.

Karabük Belediyesi tarafından Yenişehir Yazlık Sineması’nda kurulan dev ekranda yayınlanan karşılaşmayı çok sayıda vatandaş izleyerek Filenin Sultanlarının sevincine ortak oldu. Milli takımımızın etkili oyunuyla gelen galibiyet, yazlık sinemada coşkuyla kutlandı.

Karabük Belediyesi, Filenin Sultanlarının Fransa, Almanya ve Çin ile oynayacağı karşılaşmaları da Yenişehir Yazlık Sineması’nda dev ekrandan vatandaşlarla buluşturmaya devam edecek. Karabüklüler, ay-yıldızlı ekibimizin mücadelesini hep birlikte takip ederek milli heyecana ortak olacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Filenin Sultanlarının elde ettiği başarıların milletçe gurur kaynağı olduğunu belirterek tüm vatandaşları Yenişehir Yazlık Sineması’na davet etti.

Başkan Çetinkaya, “Belçika karşılaşmasında hemşehrilerimizle birlikte büyük bir heyecan yaşadık. Filenin Sultanlarımızı desteklemek ve bu coşkuyu birlikte yaşamak için tüm vatandaşlarımızı önümüzdeki karşılaşmalarda da Yenişehir Yazlık Sineması’na bekliyoruz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin