Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çeber “Çocuklar, geleceğimizin teminatı ve toplum yapımızın temelidir”

Gündem Yayın: 12.09.2018 09:06
Yazar:
Çeber “Çocuklar, geleceğimizin teminatı ve toplum yapımızın temelidir”

“Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” proje toplantısı Vali Kemal Çeber Başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Çeber; “Bağımlılıkla mücadelede en iyi illerden birisiyiz, bu konuda aksaklıklara meydan vermeden devam etmemiz gerekiyor. Hedefimizi doğru tespit etmemiz gerekiyor, bu konu sadece güvenlik güçlerimize havale edebileceğimiz bir konu değil, ailelere de büyük işler düşüyor” dedi

Karabük’te “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” proje toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Kemal Çeber başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdulhalim Can, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karabük Belediyesi, Karabük Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KYK, Yeşilay Derneği temsilcileri, okul müdürleri ve bazı okul aile birliği başkanları katıldı.

Çocukların, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman sürecinde güvenli bir eğitim – öğretim hayatı geçirmelerini sağlamak, muhtemel şiddet olayları ile madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmalarını, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamlarının sağlanarak ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında gerçekleşen toplantıda 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde kurumlarca yapılması gereken konular ele alındı.

Çocukların ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim dönemi geçirmeleri için okullarda alınan güvenlik tedbirlerine bu yıl da devam edileceğini belirten Vali Kemal Çeber; “Çocuklar, geleceğimizin teminatı ve toplum yapımızın temelidir. Eğitim çağındaki çocuklarımızın, korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim” Projesi kapsamında öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Tüm okullarda bugüne kadar meydana gelen suç sayıları, suç türleri, okulların fiziksel güvenliği ve mevkileri ile çevresel etkenler göz önünde alınarak güvenlik değerlendirmesi yapılıp okullar güvenlik yönünde öncelikli gruplarda değerlendirilecek. Öncelikli okullarda çocuk, asayiş, narkotik ve trafik birimlerinden ekipler bulunurken, kolluk kuvvetleri personelinden “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” görevlendirilecek ve bu görevlendirilen personelimiz okul yönetimiyle devamlı irtibat halinde olacak. Bağımlılıkla mücadelede en iyi illerden birisiyiz, bu konuda aksaklıklara meydan vermeden devam etmemiz gerekiyor. Hedefimizi doğru tespit etmemiz gerekiyor, bu konu sadece güvenlik güçlerimize havale edebileceğimiz bir konu değil, ailelere de büyük işler düşüyor. Bağımlılıkla mücadeleye büyük önem veriyoruz ve bunu aksatmayacağız. Geçen sene başlattığımız Hami Okul projesine bu yıl da devam edeceğiz.”diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.