karabuk
İmsak 06:06
Güneş 07:31
Öğle 13:08
İkindi 16:06
Akşam 18:36
Yatsı 19:56
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
18 Ekim, 2021 07:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çaylı’dan Hafriyat Atığı Tepkisi

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, ilçede yapılan hafriyat kazı çalışmalarında atıkların ve moloz yığınlarının gelişi güzel atılmasına tepki göstererek, bunların tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanacağını söyledi. Başkan Zeki Çaylı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İlçemiz sınırları dahilinde yapılan hafriyat kazı çalışmalarında hafriyat atıklarının, fabrika atıklarının ve moloz yığınlarının gelişi güzel atıldığı ve bu nedenle çevre kirliliğine yol açtığı tespit edilmiştir. Hafriyat Toprağı, İnşaat Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde Belediye Başkanlığımızca belirlenen, yer alan krokide hafriyat döküm sahası belirtilmiştir. İlçemiz sınırları dahilinde yapılacak her türlü hafriyat ve kazı çalışmalarına başlanmadan önce Belediye Başkanlığımıza bağlı Fen İşleri Müdürlüğü’nden "Hafriyat Toprağı, İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi" alınması zorunludur. Hafriyat/kazı çalışmalarının izinsiz yapıldığı ve bahse konu alanın dışında gelişi güzel herhangi bir yere hafriyat atığı, moloz yığını vb. atıkların döküldüğünün tespit edilmesi halinde ilgili şirket, özel ve tüzel kuruluşlara 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve 3194 Sayılı İmar Kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulanacaktır.”  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te 5000 Evler Sosyal Tesisleri hizmete açıldı

Karabük’te belediye tarafından yapımı tamamlanan 5000 Evler Sosyal Tesisleri, Ramazan ayının ilk günü itibarıyla vatandaşların hizmetine açıldı.
Karabük Belediyesi tarafından 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi’nde hayata geçirilen proje, modern mimarisi ve geniş sosyal donatı alanlarıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesiste 10 bin metrekare yeşil alan, 1.500 metrekare çocuk oyun ve spor alanı, yürüyüş yolları ile dinlenme bölümleri yer alıyor.
Proje kapsamında ayrıca 470 metrekare kapalı alan ve 150 metrekare açık terastan oluşan toplam 620 metrekarelik sosyal tesis binası inşa edildi. 250 kişi kapasiteli restoran ve çok amaçlı salon olarak tasarlanan yapı, vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği modern bir buluşma noktası olacak.
Açılışa ilişkin değerlendirmede bulunan Özkan Çetinkaya, sosyal yaşam alanlarına yönelik yatırımların süreceğini belirterek, "Hemşehrilerimizin sosyal hayatına değer katacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. 5000 Evler Sosyal Tesisimiz, ekonomik ve kaliteli hizmet anlayışıyla şehrimizin önemli buluşma noktalarından biri olacak. Ramazan ayının manevi atmosferini de bu güzel mekânda hep birlikte yaşayacağız" dedi.
Belediye bünyesinde hizmet veren Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri’nde olduğu gibi 5000 Evler Sosyal Tesisleri’nde de ekonomik ve kaliteli hizmet anlayışının sürdürüleceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin