Karabük Postası tarafından
21 Mart, 2019 14:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Çaylı: “Yenice Halkını KARGAZ’la avutmayın”

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı Yenice’ye Doğalgaz Müjdesi verenlerin, Yenice halkının aklıyla hafızasıyla oynadıklarını belirterek “Her seçim dönemi Yenice’ye müjde veriyorsunuz, Yenice halkı müjde değil, uygulama istiyor. Yenice’ye doğalgazı KARGAZ değil, BOTAŞ getirecek. Yenice halkını KARGAZ’la avutmayın kandırmayın” dedi

Yenice Belediyesi tarafından yapılan ve yüzde 95’i biten halı sahaya “Spor Toto” tarafından yapılmaktadır pankartı astırıldığını belirten Çaylı, bu durumu  ” çok komik” olarak değerlendirdi ve mahkemeye vereceklerini söyledi.

Yenice ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve ilçenin çehresini değiştiren, aynı zamanda yaptığı seyir teras ile Yenice İlçesi’nin cazibesini daha da artıran  Zeki Çaylı, son gelişmeleri ve seçim çalışmalarını gazetemize değerlendirdi.

Her zaman dik durduklarını, öncelikli düsturlarının dürüstlük ve şeffaflık olduğunu dile getiren Çaylı, bu ilkeleri benimseyen bir siyasi ekiple yola çıktıklarını, 31 Mart’ta Yenice’de sandıklardan birinci parti olarak çıkacaklarını söyledi.

YENİCE’Yİ KARGAZLA AVUTMAYIN

Yenice İlçesine Doğalgaz getirilmesiyle ilgili konuşan Çaylı, ” Hatırlanacağı gibi biz Yenice’ye doğalgaz gelmesi için 6500 imza toplamıştık. Bende isterim Yenice ilçemize doğalgaz gelsin. Ama getirmekle, getireceğiz arasındaki farklı görmek lazım. 21 Kasım’da aynı söylem vardı. 24 Haziran’da aynı şimdi yıl 2019 ve 31 Mart seçimlerinde yine aynı söylemler. Sürekli Yenice halkına müjde veriyorlar. Yenice Halkı müjdelerden bıktı artık uygulama görmek istiyor. Yenice halkı her şeyin farkında, müjdeyi verip oyların alındığının farkında.  Neymiş KARGAZ’a gitmişler, KARGAZ’dan söz almışlar. Bir kere KARGAZ şehir içi dağıtım merkezi. Bu işin muhatabı BOTAŞ..Lütfen Yenice halkının hafızasıyla aklıyla oynamayın. Yenice halkını KARGAZ’la avutmayın. Bu işih muhatabı BOTAŞ’tır, KARGAZ dağıtım şirketidir, kimseyi kandırmasınlar.” dedi

DOĞRULUK HAZİNEDİR

Doğruluğun dürüstlüğün en büyük hazine olduğuna vurgu yapan ve “Yenice halkını kimse kandırmasın” diyen Çaylı,  Belediye tarafından yapılan ve yüzde 95’ibiten Halı saha’yı bile birilerinin kendilerine mal etmek için uğraştığını belirterek ” Bu kadar komik olmayın. Halı Saha Özal Mahallesinin her türlü etkinliğini yapacağı bir alan olacaktı. İmarda yeri cami yeri olarak görünüyordu. Biz imar tadilatı yaparak halı saha ve sosyal tesis alanı yaptık. Daha sonra çalışmalara başladık ve halı sahanın yüzde 95’iYüzde 95’i biten halı sahaya “Spor toto” tarafından yaptırılıyor” pankartı asmışlar. Bu kadar da komik olunmaz. <biz iktidarız istedğimizi yaparızla olmuyor. Yenice halkı kimin ne yaptığının farkında. 31 Mart’ta Yenice’de 10 mahallede sandıklardan başarı ile çıkacağız. Çünkü Yenice halkı her zaman doğrunun yanında olmuştur. Şimdiye kadar söz verdiğim, hedeflediğim icraatları yaptım. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” dedi

BİM DEPOSUNU BİLE SEÇİM MALZEMESİ YAPTILAR

BİM Mağazalar zinciri tarafından Yenice ilçesine açılacak olan Depo’yu bile seçim malzemesi yaptıklarını, beceremedikleri her türlü işi başkalarının üstüne attıklarını belirten Çaylı “BİM Mağazalar zinciri Karadeniz Bölge Deposu kuracaktı. Buraya malzeme gönderecek, malzemeler Yenice’de paketlenecek ve bölgeye dağıtılacaktı. Yaklaşık’ta 100 kişi çalışacaktı. Biz bunun için 172 bin metrekare hazine arazisi ürettik. Bu arsalar müstakil tapulu ve hepsinin parsel işlemleri de yapılmış durumda. Şimdi çıkmışlar Hazine arazisi BIM deposuna verilmemiş diye yaygara yapıyorlar. Hazine arazisi ne demek? Devletin arazisi demek.sen hükümetsin, arsa senin, Hazine senin elinde, Milli Emlak’tan niye talep etmiyorsun. Çünkü alışmışlar ellerinde başka malzeme yok, ısıtıp ısıtıp bunu seçim malzemesi olarak kullanıyorlar.   Lütfen insanları bu kadar kandırmayın, aklıyla, zekasıyla oynamayın, aşağılamayın. Bu millet kanun biliyor, yasa biliyor..Oy avcılığı için bu kadar insanlarla alay etmeyin. Yukarıda Allah var” dedi

korkudan, baskıdan uzak şeffaf, açık, net ve dürüst  bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Çaylı “Yenice çok fazla şeyleri hak ediyor. Bunu yapmak için 10 yıl çabaladım. Bir on yılım daha Yenice’ye feda olsun. Yenice Halkının kimsenin kandırmasına, sömürmesine izin vermeyeceğiz. Yenice insanı mazlumdur, dürüsttür, çalışkandır, kendisine hizmet edene sahip çıkar. Bu nedenledir ki 31 Mart’ta inşallah tüm sandıklardan başarı ile çıkacağız” dedi

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu sanatın tarihi M.Ö. 4 binli yıllara dayanıyor

Tarihi M.Ö 4 binli yıllarına kadar dayanan Kaytan dokumacılık unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ortasında yerini alsa da, günümüzde düzenlenen kurslar sayesinde yaşatılmaya çalışılıyor.

Kaytan (Çarpana) dokuma, M.Ö 4 bin yıllarında günümüze kadar gelen dokuma tekniği olurken, Anadolu’da çok eski bir gelenek olarak sürdürülüyor. Çarpana dokumalar, başka dokumalar üzere bilhassa turistlerin ağır olduğu yerlerde ilgi görürken, üretimin eski dokumalarla çok benzerlik göstermemesi ilginin az olmasına neden oluyor. Çarpana genelde, sepet, çuval, heybelerde sap olarak hayvanların koşum gruplarında (süslemede), bayan giysilerinde (baş süslemesinde, çocuk kundağı, beşik v.s) erkek giysilerinde (barutluk, fişek çantası, kılıç askısı v.s) günümüzde ise mesken aksesuarlarında, giysi aksesuarlarında kullanılıyor.

Trabzon’da Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Alacahan’da faaliyet gösteren ‘Kaytan’ dokuma kurslarına gençler de ilgi göstermesi dikkat çekti.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Kaytan dokuma usta öğreticisi Aslı Kurnaz, Kaytan dokumanın tarihinin milattan önceye dayandığını belirterek “Kaytan dokuma çok eski yıllara dayanıyor. Tarihi M.Ö 4 binli yıllarına kadar gidiyor. Günümüzde Trabzon’un Şalpazarı, Tonya ve Düzköy’de kaytan dokuma hala devam etmekte. Kaytan, Türkiye’nin birçok yerinde dokunuyor lakin metotlarımız farklı olup çıkan sonuç birebirdir ikisi de iptir. Kartlarla dokunan, tezgâhlarda dokunanlar var. Daha evvelce toprağa çakılı dokunurmuş biz de sınıf ortamında tezgâhlarda dokuyoruz. Evvelden yük ipi, sepet bağı, nesil bağı olarak kullanılıyordu. Artık biz bunlarla çanta sapları, bileklikler, kolyeler, küpeler, masa örtüleri kemer üzere bir çok eserlere uyguladık. Kaytan dokuma unutulmaya yüz tutmuş dokumaların ortasında içinde yer alıyor. Kurslarımıza bu yıl bayağı talep var. Ortalarında 18 yaşında olan kursiyerler bile var” dedi.

Kursiyerlerden 18 yaşındaki Ceren Buyruk, kaytan öğrenmenin kendisi için eğlenceli olduğunu söz ederek “Yaz mevsiminden beri kursa geliyorum. Benim için eğlenceli güzel” tabirlerini kullanırken, Yıldız Erten ise ” Emekli memurum. Kursa yeni başladım. Kaytan öğrenerek kendimi rahatlatıyorum” diye konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.