Çaylı: "Yenice Belediyesi, Esnafı ve Halkı ile Bir Bütündür" - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
02 Kasım, 2022 14:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaylı: “Yenice Belediyesi, Esnafı ve Halkı ile Bir Bütündür”

Yenice’de bulunan Berber esnafının zam talebine vatandaşların tepki göstermesi üzerine Yenice Belediyesi itirazda bulunurken, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı , konuyla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Zeki Çaylı, Yenice Esnaf Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu’nun  berber esnafı ile belediyeyi karşı karşıya getirme çabası içerisinde olduğunu belirterek, “Biz, itirazımızda ilçemizdeki sosyal dengeleri bulundurduk. Esnaf da, halk da bizimdir. Biz itirazımızı yaptık, değerlendirme ve onaylama ilgili komisyonundur” dedi.

Başkan Çaylı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlçemiz Berber esnaflarının fiyat artış taleplerine Yenice Belediyesi’nin itiraz ettiği şeklinde esnaf ile belediyemizi karşı karşıya getirecek söylemler üzerine bu açıklamayı yapmayı gerekli bulduk.

Son olarak ilçemizdeki berber esnafımızın fiyat artış talebi ilgili esnaf odalarınca kabul görmüş ve belediyemiz ve kaymakamlık makamının görüşüne sunulmuştur.

Biz de Yenice Belediyesi olarak berber esnafının fiyat artışlarına, halkımızdan gelen yüksek derecedeki tepkileri de göz önünde bulundurduk.

“ İlçemizin demografik yapısı incelendiğinde, nüfusumuzun yaklaşık %50’sinin emeklilerden oluştuğu, ilçe genelinde çalışan kesimin %25 ‘inin ise asgari ücretle çalıştıkları, kalan %25’in ise orta gelir düzeyine sahip olduğu “ gerekçeleri ile yapılan fiyat artışlarına itirazda bulunduk.

Ayrıca ilçemizin fiziki yapısı gereği, köylerimizde berber esnafı bulunmamaktadır. Tıraş olmak zorunluluk olduğundan köyde yaşayan vatandaşlarımız ilçeye merkezine gelebilmek için ulaşım ücreti ödemektedir.

Bunlar yapılan fiyat artışlarına belediye olarak itiraz sebeplerimiz arasında yer almaktadır. İtirazları değerlendirme komisyonu bu gerekçeleri değerlendirecektir.

Konu böyle iken, Yenice Esnaf Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu, berber esnafı ile belediyemizi karşı karşıya getirme çabası içerisindedir. Berber esnafına, belediye fiyat artışına engel olmaktadır diyen Yenice Esnaf Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu’nu sağlıklı düşünmeye ve ilçemizdeki halkın durumunu da gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Yenice Belediyesi, esnafı ve halkı ile bir bütündür. Biz, itirazımızda ilçemizdeki sosyal dengeleri bulundurduk. Esnaf da, halk da bizimdir. Biz itirazımızı yaptık, değerlendirme ve onaylama ilgili komisyonundur.  Kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunulur.” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ak parti heyetinden karaveliye ziyaret LtbLz87A
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti heyetinden Karaveli’ye ziyaret

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, beraberindeki heyetle birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’yi ziyaret etti. Görüşmede kentte devam eden yatırımlar ve planlanan projeler ele alındı.

Ziyarete AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile ilçe başkanları da katıldı. Ziyaret sonrası açıklama yapan İl Başkanı Mustafa Çağlayan, şehirde yürütülen çalışmaların değerlendirildiğini belirterek, ortak akıl ve istişare kültürüyle hareket ettiklerini vurguladı. Çağlayan açıklamasında, “Daha güçlü, daha yaşanabilir ve daha müreffeh bir Zonguldak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin