Yenice ilçesinde 2 dönemi AK Parti’de son seçimler de MHP’den aday olan mevcut Belediye Başkanı Zeki Çaylı, belediye makamının kapısına 5 kiloluk, diğer birimlerin kapısına ise 2’şer kiloluk tartı ağırlığı koyarak görev başı yaptı.
31 Mart seçimlerinde 6 bin 624 geçerli oyun 2 bin 720’sini alarak üçüncü kez belediye başkanı seçilen Zeki Çaylı, parti binası önünde toplanan partililerle birlikte konfeti ve meşaleler eşliğinde belediyeye kadar yürüdü. Burada kurban kesimi ve yapılan duanın ardından belediyeye geçen başkan Çaylı, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak tebrikleri kabul etti. Vatandaşlar bol bol fotoğrafta çektiren Çaylı, kendisine getirilen bir tepsi baklavayı da ziyaretçilere dağıttı.
Başkan Zeki Çaylı, üçüncü dönemi olduğunu ve seçim heyecanın sürdüğünü belirterek, “Seçimlerin tüm ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizi bu hizmet noktasına getiren ilçe halkımıza teşekkür ediyorum. Onların hizmetkârı olmaktan mutluyuz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bütün ekibimizle birlikte ilçe halkımıza hiçbir ayırım göstermeden, bütün mahalleri bir kabul edip, herkesi birinci sınıf Yeniceli kabul edip hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Makam kapısına koyduğu 5 kiloluk ağırlıkla ilgili birilerine mesaj gönderdiğini de kaydeden Başkan Çaylı, “Kapının açık olması manasındaydı. 10 yıl kapımız açıktı ve hiç kapanmadı. Ben onu birilerine mesaj verme adına 5 kiloluk demiştim. Eskipazar Belediye Başkanımız Hüseyin Dönmez kapıyı komple söktü. Bizim 5 kilo kapının örtülmesini engelleyecektir. Herhalde Yenice halkımız mesajı anlamıştır. Biz hep vatandaşlarımızla birlikte beraber olduk. Yenice’de doğduk, yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz ve burada öleceğiz” diye konuştu.


Çaylı, 3. döneminin startını verdi
KOF-DER’den müzik şölenine davet
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.
KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.
KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.


