Reklam
Reklam

ÇAYKUR’a organik tarım tepkisi

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0

ÇAYKUR’un organik tarımda gittiği değişiklik organik tarımla uğraşan müstahsillerin tepkisine neden oldu.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) organik tarımda verdiği desteği kilogram bazlı değil dekar bazlı vereceğini açıkladı. Bunun üzerine çay tarım arazisiyle ilgilenen müstahsiller tepki göstermeye başladı. ‘Bahçesiyle ilgilenmeyen az çay veriyor, bahçesiyle ilgilenen çok çay veriyor’ diyen çay müstahsilleri düzenlemenin gözden geçirilmesini istiyor.

Çamlıhemşin Dikkaya Köyü’nde organik çay tarımı yapan Kadir Ali Kus, “8 senedir organik desteklemeyi alıyordum. Bu sene alan bazında organik destekleme oluyor. Benim 5 dönüm arazim var. 5 dönüm arazimden para kazanıyordum. Şu anda alınan karara göre 10 dönüm arazisi olan bir adamın 2 ton çay vererek 10 dönüm arazi bazında destekleme alacak. Benim 5 ton çayım oluyordu. 5 ton arazim var. Bu hak mıdır adalet midir? Çiftçi olarak mağduruz. Organik çaya çiçek gibi bakıyoruz. Mağduruz. Ben 10 senedir arazimde kesinlikle kimyasal gübre dökmüyoruz. Bu organik çaydır. Emek verdik. Ben ölsem bile organikten çıkmayacağım. Devlet bize bir destek yapsın” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin