Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAYKUR’a organik tarım tepkisi

ÇAYKUR’un organik tarımda gittiği değişiklik organik tarımla uğraşan müstahsillerin tepkisine neden oldu.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) organik tarımda verdiği desteği kilogram bazlı değil dekar bazlı vereceğini açıkladı. Bunun üzerine çay tarım arazisiyle ilgilenen müstahsiller tepki göstermeye başladı. ‘Bahçesiyle ilgilenmeyen az çay veriyor, bahçesiyle ilgilenen çok çay veriyor’ diyen çay müstahsilleri düzenlemenin gözden geçirilmesini istiyor.
Çamlıhemşin Dikkaya Köyü’nde organik çay tarımı yapan Kadir Ali Kus, “8 senedir organik desteklemeyi alıyordum. Bu sene alan bazında organik destekleme oluyor. Benim 5 dönüm arazim var. 5 dönüm arazimden para kazanıyordum. Şu anda alınan karara göre 10 dönüm arazisi olan bir adamın 2 ton çay vererek 10 dönüm arazi bazında destekleme alacak. Benim 5 ton çayım oluyordu. 5 ton arazim var. Bu hak mıdır adalet midir? Çiftçi olarak mağduruz. Organik çaya çiçek gibi bakıyoruz. Mağduruz. Ben 10 senedir arazimde kesinlikle kimyasal gübre dökmüyoruz. Bu organik çaydır. Emek verdik. Ben ölsem bile organikten çıkmayacağım. Devlet bize bir destek yapsın” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin