Çayır ve Mera  Islahı çalışmaları devam ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2017 14:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Çayır ve Mera  Islahı çalışmaları devam ediyor

Çayır Mera Yem Bitkileri ve Hayvancılığı Geliştirme Projeleri kapsamında Karabük’te  mera ıslah çalışmaları devam ediyor.

Çayır ve Mera Islah çalışmaları ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Mera ıslahında amaç, düşük kalitedeki verimsiz meraların verimlerini artırmak, bu meralarda en yüksek verimi elde etmek ve elde edilen yemin kalitesini artırmaktır.

Bu bağlamda İlimizin Eskipazar İlçesi Bölükören ve Doğlacık Köyleri ile Eflani İlçesi Aday Köyü’nde temizleme biçmeleri yapılmıştır, Eflani İlçesi Esencik Köyü’nde de temizleme biçmesi çalışmaları başlamıştır.

Bu tür çalışmalar neticesinde yörede yetişen hayvanlarımız daha kaliteli ve daha bol yemle beslenebileceklerdir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude inovasyon ve girisimcilik zirvesi duzenlendi X7TDkzA3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de inovasyon ve girişimcilik zirvesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2”, mühendislik öğrencilerini sektörün deneyimli isimleriyle bir araya getirdi.

Karabük Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, sanayinin dijital dönüşümü, endüstriyel otomasyon çözümleri ve akıllı mobilite gibi güncel konular ele alındı.

Zirvenin ilk oturumunda otomasyon ve mühendislik alanında faaliyet gösteren Talha Eroğlu ile Atacan Yücel konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar, teknik bilgi birikiminin müşteri odaklı çözümlere dönüştürülmesi ve sanayide dijital dönüşümün dinamiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkinci oturumda robotik ve endüstriyel otomasyon sektöründe görev yapan Işılayhan Topçuoğlu, öğrencilik yıllarından profesyonel kariyerine uzanan süreci anlattı. Topçuoğlu, uluslararası firmalara sunulan özel makine çözümlerine değinerek öğrencilere kariyer planlaması konusunda önerilerde bulundu.

Günün son oturumunda ise otomotiv ve tasarım mühendisliği alanında çalışan Seçkin Çakır, akıllı mobilite, yazılım, araç geliştirme ve tahrik sistemlerindeki güncel gelişmeleri öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik, mesleki tecrübelerini geleceğin mühendisleriyle paylaşan konuklara günün anısına hediyelerinin takdim edilmesi ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin