Çayır ve Mera  Islahı çalışmaları devam ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2017 14:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Çayır ve Mera  Islahı çalışmaları devam ediyor

Çayır Mera Yem Bitkileri ve Hayvancılığı Geliştirme Projeleri kapsamında Karabük’te  mera ıslah çalışmaları devam ediyor.

Çayır ve Mera Islah çalışmaları ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Mera ıslahında amaç, düşük kalitedeki verimsiz meraların verimlerini artırmak, bu meralarda en yüksek verimi elde etmek ve elde edilen yemin kalitesini artırmaktır.

Bu bağlamda İlimizin Eskipazar İlçesi Bölükören ve Doğlacık Köyleri ile Eflani İlçesi Aday Köyü’nde temizleme biçmeleri yapılmıştır, Eflani İlçesi Esencik Köyü’nde de temizleme biçmesi çalışmaları başlamıştır.

Bu tür çalışmalar neticesinde yörede yetişen hayvanlarımız daha kaliteli ve daha bol yemle beslenebileceklerdir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin