Çayır ve Mera  Islahı çalışmaları devam ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2017 14:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Çayır ve Mera  Islahı çalışmaları devam ediyor

Çayır Mera Yem Bitkileri ve Hayvancılığı Geliştirme Projeleri kapsamında Karabük’te  mera ıslah çalışmaları devam ediyor.

Çayır ve Mera Islah çalışmaları ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Mera ıslahında amaç, düşük kalitedeki verimsiz meraların verimlerini artırmak, bu meralarda en yüksek verimi elde etmek ve elde edilen yemin kalitesini artırmaktır.

Bu bağlamda İlimizin Eskipazar İlçesi Bölükören ve Doğlacık Köyleri ile Eflani İlçesi Aday Köyü’nde temizleme biçmeleri yapılmıştır, Eflani İlçesi Esencik Köyü’nde de temizleme biçmesi çalışmaları başlamıştır.

Bu tür çalışmalar neticesinde yörede yetişen hayvanlarımız daha kaliteli ve daha bol yemle beslenebileceklerdir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
CACACA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 09:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Eflani’de yerleşim yerine inen kurt cep telefonu ile görüntülendi

Karabük’ün Eflani ilçesinde yerleşim yerine yaklaşan bir kurt, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İlçeye bağlı Bedil köyünde yiyecek arayan bir kurt yerleşim yerine indi. Bir sürücü aracıyla seyir halindeyken yolda koşan hayvanı fark etti.

Vatandaş o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde bir süre yol boyunca ilerleyen kurt daha sonra gözden kayboldu.

 

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin