Çayeli’nde heyelan felaketi: 1 ölü, 3 yaralı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Çayeli’nde heyelan felaketi: 1 ölü, 3 yaralı

Çayeli’nin Eskipazar Mahallesi’nde heyelan meydana geldi. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Bizi sosyal medyadan takip edin
cimleri artik robotlar biciyor 6 kisilik isi 2 robot yapiyor tRbNRhjn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Çimleri artık robotlar biçiyor: 6 kişilik işi 2 robot yapıyor

Samsun’un Atakum ilçesinde yeşil alanların bakımı artık akıllı teknolojilere emanet. Atakum Belediyesi tarafından hizmete alınan paletli çim biçme robotları, park ve yol kenarlarında aktif olarak kullanılmaya başlandı. Belediyenin envanterine katılan 2 adet çim biçme robotu, yaklaşık 6 kişilik iş gücüne eşdeğer performans sağlıyor.

Uzaktan kumanda ile personel tarafından kontrol edilen robotlar, geniş alanlarda hızlı ve etkili biçimde çim biçme işlemi gerçekleştiriyor. Bu sayede hem zamandan tasarruf sağlanıyor hem de iş gücü daha verimli kullanılıyor.

Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Yasin Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, teknolojiyi belediye hizmetlerine entegre ettiklerini vurguladı. Yıldırım, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın nefes aldığı yeşil alanlarda, parklarımızda ve yol kenarlarında günümüz teknolojisinden faydalanarak çim biçme robotlarını ekiplerimize dâhil ettik. Bu sistem sayesinde bakım ve onarım süresi ile iş yükünü ciddi oranda azaltarak hizmetlerimizi daha hızlı ve verimli hale getirdik” dedi.

Yeni uygulama ile personelin iş yükünün hafiflediğini ifade eden Yıldırım, “Çalışma arkadaşlarımız artık daha fazla noktada bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarına odaklanabiliyor. Amacımız; ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, ailelerin ve çocukların keyifle vakit geçirebileceği temiz, konforlu ve sürdürülebilir yeşil alanlar sunmak” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin