ZONGULDAK Çaycuma Belediyesi ye ni hizmet binası için anket sandığını vatandaşların oy kullanımı için Belediye binası önüne yerleştirdi. Oy kullanan kişi sayısı 300’e çıktı. Zonguldak’ın Çaycuma Belediyesi hizmet binasının yer tespiti için Anket Sandığı kurdu. “Çaycuma Belediye Binası için nereyi önerirsiniz?” sorusuna “İnşaatı duran bina, Sosyal Bina, yeni bir alana yeni bina ve mevcut bina” seçeneği yer aldı. Vatandaşlarca yoğun ilgi gösterilen anket sandığı memnuniyetle karşılandı. Belediye önüne Anket Sandığı koyarak vatandaşların eğilimini araştıran Çaycuma Belediyesi bu sandığı belirli günlerde mahallelerde de gezdirerek geniş katılım sağlamayı hedefliyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı anket sandığı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye hizmetlerinde ben yaptım oldu, mantığıyla karar verilmeyecek. Önemli kararları halkımızla birlikte vereceğiz. Gerek internet üzerinden anketle, gerekse Belediye önüne koyacağımız anket sandığı ile halkımızın eğilimi belirlenecek. Bu eğilimler Belediye Meclisinde görüşülecek ve nihai kararı meclisimiz alacaktır” diye konuştu.


Çaycuma’lılar Yeni Hizmet Binası için Sandığa Gidiyor
Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret
Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.
Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.
Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


