ZONGULDAK Çaycuma Belediyesi ye ni hizmet binası için anket sandığını vatandaşların oy kullanımı için Belediye binası önüne yerleştirdi. Oy kullanan kişi sayısı 300’e çıktı. Zonguldak’ın Çaycuma Belediyesi hizmet binasının yer tespiti için Anket Sandığı kurdu. “Çaycuma Belediye Binası için nereyi önerirsiniz?” sorusuna “İnşaatı duran bina, Sosyal Bina, yeni bir alana yeni bina ve mevcut bina” seçeneği yer aldı. Vatandaşlarca yoğun ilgi gösterilen anket sandığı memnuniyetle karşılandı. Belediye önüne Anket Sandığı koyarak vatandaşların eğilimini araştıran Çaycuma Belediyesi bu sandığı belirli günlerde mahallelerde de gezdirerek geniş katılım sağlamayı hedefliyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı anket sandığı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye hizmetlerinde ben yaptım oldu, mantığıyla karar verilmeyecek. Önemli kararları halkımızla birlikte vereceğiz. Gerek internet üzerinden anketle, gerekse Belediye önüne koyacağımız anket sandığı ile halkımızın eğilimi belirlenecek. Bu eğilimler Belediye Meclisinde görüşülecek ve nihai kararı meclisimiz alacaktır” diye konuştu.


Çaycuma’lılar Yeni Hizmet Binası için Sandığa Gidiyor
Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada
Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.


