Çaycuma Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, “Birlik ve Beraberlik” gecesi için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek 18 Aralık tarihinde Çaycumalılarla birlikte olacaklarını kaydetti.
Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, etkinliğin 18 Aralık’ta Zonguldak merkezde gerçekleştirileceğini açıkladı.
Başkan Çiloğlu, etkinlikte bölgenin bürokratları, akademisyenleri, doktorları, avukatları, işçi ve işveren temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin bir araya geleceğini belirtti. Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile yapılan toplantıda etkinliğin içeriği ve detayları hakkında önemli kararlar alındı.
Gecede, Çaycuma ve çevresindeki gölgede kalmış güzelliklere dikkat çekmek amacıyla slayt sunumları yapılacağı bildirildi. Başkan Çiloğlu, bu sunumlarla bölgenin doğal ve kültürel değerlerine ışık tutulacağını ifade etti. Etkinlikte ayrıca, yöresel yemeklerin katılımcılara sunulacağı ve bu yemeklerin, misafirlere bölgenin mutfağından lezzetler sunma fırsatı sağlayacağı açıklandı.
Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve gönüllülere teşekkür ederek, “Geleneksel “Birlik ve Beraberlik” gecemiz 18 Aralık’ta yapılacak.Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucu geleneksel etkinliklerimizden birisi haline gelen bölgemizin bürokrat, akademisyen, doktor, avukat, siyasiler, işçi ve işveren temsilcileri sivil toplum kuruluşu örgütleri ile buluşuyoruz.Zonguldakmerkezde her yıl geleneksel olarak bir araya geldiğimiz birlik ve beraberlik gecesi 18 Aralık’ta gerçekleşecektir. Etkinlikte bölgemizin gölgede kalmış güzelliklerine dikkat çekecek ve ışık tutacak slayt sunumlarımız olacaktır. Akşam yemeğinde ise yöresel yemeklerimiz ikram edilecektir. Gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı’nde programımızın detayları ile ilgili gerekli kararlar alındı, dernek olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu süreçte yeni fikirler ve özverili çalışmaları yadsınamayacak olan Yönetim Kurulu Üyelerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.Yeni fikirler ve özverili çalışmalarıyla etkinliğin başarılı olmasında emeği geçen tüm üyelerimize minnettarım. Dernek olarak, bu süreçte çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.


Çaycumalılar dernek gecesinde bir araya gelecek
Ovacık’ta Din görevlilerine ilk yardım eğitimi
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, ilçede görev yapan din görevlilerine yönelik “Temel Tıbbi İlk Yardım Eğitimi” düzenledi. Acil sağlık durumlarında doğru ve bilinçli müdahalenin yaygınlaştırılmasını hedefleyen eğitim, yoğun ilgi gördü.
Toplumla sürekli iletişim halinde olan din görevlilerinin olası acil durumlarda hızlı refleks gösterebilmesi amacıyla düzenlenen programda, hayati öneme sahip konular uygulamalı olarak katılımcılara aktarıldı. Eğitimde temel yaşam desteği kapsamında kalp masajı ve suni solunum teknikleri, soluk borusu tıkanıklıklarında Heimlich manevrası, kanama, kırık, çıkık ve burkulma gibi vakalarda ilk yaklaşım yöntemleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin sahada ve trafikte etkin kullanımına ilişkin bilgiler verildi.
Eğitim; Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Dr. Yusuf Eren Bilen, Dr. Semih Kaan Yılmaz ve Hemşire Ezgi Nur Başoğlu tarafından gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcıların soruları uzman sağlık ekibi tarafından yanıtlandı.
Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yusuf Eren Bilen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilk yardım bilincinin toplum sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Dr. Bilen, “Din görevlilerimiz mahalle ve köylerimizde toplumsal rehberlik üstlenmektedir. Onların bu eğitimi alması, sahada hayat kurtaracak bir güvencedir. Toplumun farklı kesimlerine yönelik koruyucu ve acil sağlık eğitimlerimize önümüzdeki dönemde de kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Yetkililer, ilk yardım bilincinin toplumun her kesimine yaygınlaştırılması hedefiyle farklı meslek gruplarına yönelik eğitimlerin önümüzdeki süreçte sürdürüleceğini bildirdi.

