ZONGULDAK Çaycuma Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Lisesinden “Kardeş Okul”projesini kapsamında Van’ın Gürpınar İlçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokuluna kırtasiye ve giyecek eşya yarım malzemesi toplandı. Çaycuma Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mert Uslu,Simge Çoban, Doğancan Elik,Yasin Özdemir,Selenay DikKütük, Sevcan Dikkütük ve Öğretmenlerden Gülay Aydın,Mustafa Can Acar,Melek Reyhan Arslan,Beyhan Karalioğlu‘nunbaşlattığı ‘Kardeş Okul’ Projesi kapsamında Van’ın Gürpınar ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu kardeş okul olarak seçildi. Kısa süre içerisinde kardeş okulun ihtiyaçları belirlendi ve okul öğrencileri aktif bir çalışma içine girerek kırtasiye malzemeleri ve giyim eşyalarından oluşan yardım malzemelerini topladı. Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kardeş okul için temin ettikleri kırtasiye malzemeleri ve çocuk kıyafetleri sahiplerine ulaştırılmak üzere kolilere hazırlayıp gönderildi. Proje sorumlularından Gülay Aydın,Her zaman her koşulda iyiliği çoğaltmak gerektiğine inanan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri olarak, daha önceki yıllarda olduğu gibi Sosyal Sorumluluk Projeleriyle pasif iyi değil aktif iyi olmaya gayret ettiklerini ve çalışmaya devam edeceklerini, Çocukların yüzündeki gülümsemenin herşeye bedel olduğunu belirtti.


Çaycuma’dan Gürpınar’daki ilkokula büyük destek
Amasya’da taşkın riski azaldı, vatandaşlar rahat nefes aldı
Amasya’da bir hafta önce taşkınların yaşandığı Yeşilırmak Nehri’nde su seviyesi düşerken, kentteki taşkın riski de azaldı. Yetkililer ve vatandaşlar rahat nefes aldı.
Geçtiğimiz günlerde debinin yükselmesiyle taşkınlara neden olan Yeşilırmak Nehri’nde saniyede geçen su miktarının 250 metreküpten 160 metreküpe gerilediği bildirildi. Yağışların azalmasıyla birlikte Amasya’da şimdilik tehlikenin büyük ölçüde ortadan kalktığı değerlendiriliyor.
Tokat’ın Turhal ilçesindeki Almus Barajı’nın yüzde 100 doluluk oranına ulaşması sonrası Amasya’da da alarm durumuna geçilmiş, kent genelinde köprü çevreleri ve kritik noktalarda önlemler artırılmıştı. Nehir yatağında daha önce yapılan sazlık temizliği çalışmalarının da taşkın riskini azaltmada etkili olduğu belirtildi.
Bir hafta önce köylerde taşkınlara yol açan nehirdeki gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen vatandaşlardan Cevat Aslantaş, “Amasya şehir merkezinde alınan tedbirler felaketi önledi. İnşallah bundan sonra da olumsuz şeylerle karşılaşmayız. Amasya’da şu an herhangi bir sıkıntıya rastlanmamakta” dedi.
Ziyaret beldesinde yaşayan Halil Dağlı ise “Irmağın seviyesi düştü. Bazı araziler battı ama buna da şükür. Eğer yağışlar çok olmazsa felaketi atlattık diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


