Çaycuma'da Yem Bitkileri Tohumu Dağıtımı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 09:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da Yem Bitkileri Tohumu Dağıtımı Yapıldı

ZONGULDAK ‘ın Çaycuma ilçesinde çiftçilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı.
Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen 2015 yılında ‘Hayvancılığı Geliştirme Projesi’ kapsamında Çaycuma’da kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Çaycuma ilçe sınırları dahilindeki çiftçilere yem bitkileri tohumu dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında 243 çiftçiye 6 bin kilo, yonca tohumu ve 60 çiftçiye 4 bin 500 kilo sılajlık mısır tohumu yüzde 50’si hibeli olarak dağıtıldı.
Dağıtılan tohumluklarla 2 bin yonca ve bin 500 sılajlık mısır ekimi hedefleniyor. Bu sayede çiftçilerin masraflarını en aza indirerek kaliteli yem üretimiyle hayvancılığın en verimli şekilde yapılması amaçlanıyor.
Çifçtilere Yonca ve silajlık mısır ekimi için de gerekli teknik bilgiler de verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin