ZONGULDAK ‘ın Çaycuma ilçesinde çiftçilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı.
Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen 2015 yılında ‘Hayvancılığı Geliştirme Projesi’ kapsamında Çaycuma’da kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Çaycuma ilçe sınırları dahilindeki çiftçilere yem bitkileri tohumu dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında 243 çiftçiye 6 bin kilo, yonca tohumu ve 60 çiftçiye 4 bin 500 kilo sılajlık mısır tohumu yüzde 50’si hibeli olarak dağıtıldı.
Dağıtılan tohumluklarla 2 bin yonca ve bin 500 sılajlık mısır ekimi hedefleniyor. Bu sayede çiftçilerin masraflarını en aza indirerek kaliteli yem üretimiyle hayvancılığın en verimli şekilde yapılması amaçlanıyor.
Çifçtilere Yonca ve silajlık mısır ekimi için de gerekli teknik bilgiler de verildi.


Çaycuma’da Yem Bitkileri Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.
Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


