ZONGULDAK ‘ın Çaycuma ilçesinde çiftçilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı.
Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen 2015 yılında ‘Hayvancılığı Geliştirme Projesi’ kapsamında Çaycuma’da kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Çaycuma ilçe sınırları dahilindeki çiftçilere yem bitkileri tohumu dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında 243 çiftçiye 6 bin kilo, yonca tohumu ve 60 çiftçiye 4 bin 500 kilo sılajlık mısır tohumu yüzde 50’si hibeli olarak dağıtıldı.
Dağıtılan tohumluklarla 2 bin yonca ve bin 500 sılajlık mısır ekimi hedefleniyor. Bu sayede çiftçilerin masraflarını en aza indirerek kaliteli yem üretimiyle hayvancılığın en verimli şekilde yapılması amaçlanıyor.
Çifçtilere Yonca ve silajlık mısır ekimi için de gerekli teknik bilgiler de verildi.


Çaycuma’da Yem Bitkileri Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Cevdet Akay Neden Sessiz?
Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) mutlak butlan kararının ardından, Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Özgür Özel’den yana net bir tavır sergilerken, Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın konuya ilişkin henüz açıklama yapmamış olması partililer arasında eleştiri konusu oluyor.
Genellikle hem ülke gündemi hem de Karabük’ün sorunlarına dair açıklamalarıyla bilinen Akay’ın bu konudaki sessizliği, parti içinde sorgulanıyor. Akay’dan bir an önce tavrını netleştirmesi yönünde beklenti olduğu belirtiliyor.
Parti kulislerinde, Akay’ın henüz pozisyonunu netleştirmemiş olmasının farklı nedenlere dayanabileceği konuşuluyor. Siyasi süreçlerde zaman zaman temkinli duruşun tercih edildiği, özellikle parti içi dengelerin hızlı değiştiği dönemlerde bazı isimlerin açıklamalarını geciktirebildiği ifade ediliyor. Akay’ın ilerleyen günlerde nasıl bir tutum sergileyeceği ise merakla takip ediliyor.
Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ismi de kulislerde öne çıkıyor. Uzun süredir olası milletvekilliği adaylığıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı bilinen Köse’nin, Özgür Özel’in Karabük’teki mitinginde kendisine yönelik övgü dolu ifadeler alması, siyasi geleceğine dair yorumları artırmıştı. CHP’de yaşanan gelişmelerin ise Köse’nin olası planlarını yeniden gözden geçirmesine neden olabileceği belirtiliyor.
CHP’de önümüzdeki dönemde nasıl bir tablo oluşacağı, teşkilatlarda dengelerin nasıl şekilleneceği ve olası yeni saflaşmaların ortaya çıkıp çıkmayacağı ise siyasi çevreler tarafından yakından izleniyor.(Nurettin Acar)

