Çaycuma ilçe Kaymakamı Adem Kaya başkanlığında, ilçedeki belediyeler ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin iştirakiyle yangın güvenliği bahisli bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda, her kurumun sorumluluk alanındaki binaların yangın risklerine karşı denetlenmesi ve alınması gereken tedbirler ayrıntılı halde ele alındı. Kaymakam Kaya, kamu güvenliği açısından bu kontrollerin büyük ehemmiyet taşıdığını vurgulayarak, gerekli önlemlerin eksiksiz uygulanması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.
Toplantının sonunda, kurumlar ortasında uyumun artırılması ve yangın güvenliği konusunda farkındalığın yükseltilmesi gayesiyle nizamlı kontrollerin yapılması kararlaştırıldı.


Çaycuma’da yangın güvenliği toplantısı düzenlendi
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

