Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde Kaymakamı Adem Kaya başkanlığında, ilçe belediye liderleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluş amirlerinin iştirakiyle sokak hayvanları barınağı kıymetlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, ilçedeki sokak hayvanlarının bakım ve barınma şartlarının uygunlaştırılması gayesiyle gerçekleştirildi.
Toplantıda, sokak hayvanlarının barınma ve bakım durumları ayrıntılı bir biçimde ele alınarak, mevcut sıkıntılar masaya yatırıldı. İlgili yetkililer, sokak hayvanlarının hayat alanlarının uygunlaştırılması, sıhhatlerinin korunması ve barınma şartlarının daha da geliştirilmesi için tahlil tekliflerini tartıştı.
Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, toplantının akabinde yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının refahı için çalışmaların süratle devam edeceğini belirtti. Kaymakam Kaya, hayvanların ömür şartlarını güzelleştirmeye yönelik yeni projelerin hayata geçirilmesi için tüm kurumlarla işbirliği içinde olacaklarını vurguladı.
Toplantıya katılan belediye liderleri ve kamu kurum yetkilileri, sokak hayvanlarına yönelik hassaslığın artırılması gerektiğini ve ilçede sürdürülebilir bir tahlil için ortaklaşa adımlar atılmasının kıymetine dikkat çekti. Bu toplantının, sokak hayvanlarının ömür haklarının daha uygun korunabilmesi için atılacak değerli bir adım olduğu tabir edildi.


Çaycuma’da sokak hayvanları için toplantı düzenlendi
Düzce’de bayramın ilk günü 154 acemi kasap hastanelere koştu
Düzce’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesimi sırasında yaralanan 154 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Bayram namazının ardından kurban ibadetini yerine getirmek için kendi imkanlarıyla kesim yapmaya çalışan vatandaşlardan bazıları, bıçak ve satırla ya da kurbanlıkların tekme ve boynuz darbeleriyle yaralanıp soluğu hastanelerde aldı.
Kent genelinde el, kol ve bacaklarından yaralanarak Düzce’deki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvuran toplam 154 kişi tedavi altına alındı. Hastanelerde yoğunluk oluşturan vatandaşların tamamı, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

