Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya’nın başkanlık ettiği Robot Yarışması, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Komisyon Toplantıları, ilgili kurum temsilcilerinin ve eğitimcilerin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, etkinliklerin planlaması ve organizasyonu ele alınarak, çocukların ve gençlerin bilimsel ve sosyal becerilerini geliştirecek projelerin önemi vurgulandı.
Kaymakam Kaya, bu tür yarışmaların öğrencilerin hünerlerini ve takım çalışması becerilerini artırdığını ifade etti. Ayrıca, geleneksel çocuk oyunları ve akıl oyunlarının kültürel mirasın yaşatılması açısından büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, bu etkinliklerin çocukların sağlıklı sosyal ilişkiler geliştirmelerine katkı sağlayacağını belirtti.
Toplantı, ilgili tüm kurumların etkinliklerin düzenlenmesi konusunda iş birliği yapma kararı almasıyla sona erdi.


Çaycuma’da robot yarışması ve geleneksel oyunlar komisyon toplantısı gerçekleşti
Hurda malzemelerden yaptıkları araçlarla yokuş aşağı yarıştılar
Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Gravity Racer yarışında, hurda malzemelerden yapılan motorsuz araçlarla yarışan sürücüler renkli görüntüler oluşturdu.
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Artvin Off-Road Spor Kulübü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlene yarışlara, atık malzemelerden tasarlanan motorsuz araçlarla 15 sürücü katıldı. Hastane Kavşağı’ndan başlayıp Artvin Valiliği önünde sona eren yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar sırasında bazı caddeler trafiğe kapatıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; duş küveti, buzdolabı parçaları, kalorifer boruları, demir kapı, varil ve koltuk gibi hurda malzemelerden yapılan dört tekerlekli araçlar dikkat çekti. Tamamen yerçekimiyle hareket eden araçlarla yarışan sürücüler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Artvin Off-Road Spor Kulübü’nden Tolga Şatır, “Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek ve gençlerin üretkenliğini teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz organizasyonun üçüncüsünü gerçekleştirdik. Tamamen atık malzemeler kullanılarak hazırlanan araçlar büyük ilgi gördü. Varillerden, koltuklardan ve borulardan yapılan araçlarla hem geri dönüşüm mesajı verildi hem de gençlerin yetenekleri ortaya konuldu. Özellikle Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Halktan katılımcılar da kendi yaptıkları araçlarla organizasyonda yer aldı. Bu yıl yarışlarda 15 araç mücadele etti” ifadelerine yer verdi.
Yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar renkli görüntülere sahne olurken, yarışmada Ferhat Bekçi ile Yunus Emre Uzun birincilik elde etti. Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara para ödülü verildi.

