Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın dayanağı ve Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisi uyumunda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, ilçe merkezindeki tüm okulların oryantiring sporuna yönelik ayrıntılı haritaları çıkarıldı.
Haritalandırma çalışmalarının tamamlanmasının akabinde, Oryantiring Antrenörü Muhammed Sefa Erdoğan ve vücut eğitimi öğretmenlerinin katkılarıyla oryantiring eğitimleri başladı.
Proje kapsamında, gençlerin spora teşvik edilmesi ve ilçeden ulusal sportmenler yetiştirilmesi hedefleniyor. Çaycuma Kaymakamı Kaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Oryantiring, sadece bir spor kolu değil, birebir vakitte tabiatla bağ kurmayı sağlayan bir etkinliktir. Bu proje ile gençlerimize tabiat sevgisini aşılamayı ve Çaycuma’nın ekoturizm potansiyelini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz.”


Çaycuma’da oryantiring eğitimi başladı
Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü
Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.
Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

