Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın dayanağı ve Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisi uyumunda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, ilçe merkezindeki tüm okulların oryantiring sporuna yönelik ayrıntılı haritaları çıkarıldı.
Haritalandırma çalışmalarının tamamlanmasının akabinde, Oryantiring Antrenörü Muhammed Sefa Erdoğan ve vücut eğitimi öğretmenlerinin katkılarıyla oryantiring eğitimleri başladı.
Proje kapsamında, gençlerin spora teşvik edilmesi ve ilçeden ulusal sportmenler yetiştirilmesi hedefleniyor. Çaycuma Kaymakamı Kaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Oryantiring, sadece bir spor kolu değil, birebir vakitte tabiatla bağ kurmayı sağlayan bir etkinliktir. Bu proje ile gençlerimize tabiat sevgisini aşılamayı ve Çaycuma’nın ekoturizm potansiyelini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz.”


Çaycuma’da oryantiring eğitimi başladı
Bolu’da yıldırımın düştüğü plastik kasalar alev alev yandı
Bolu’da yıldırım düşmesi sonucu plastik kasaların bulunduğu alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, Çıkınlar Mahallesi Gurbet Sokak’ta akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, etkili olan sağanak yağış sırasında düşen yıldırım, plastik kasalarının bulunduğu alana isabet etti. Yıldırımın düşmesiyle birlikte kasalar kısa sürede alev aldı. Yangını fark eden mahalle sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yangında plastik kasalar kullanılamaz hale geldi.

