Çaycuma’da manda yetiştiriciliği için araştırma gezisi düzenlendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
caycumada manda yetistiriciligi icin arastirma gezisi duzenlendi vMn3wBjP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da manda yetiştiriciliği için araştırma gezisi düzenlendi

Çaycuma Kaymakamlığı, ilçede manda yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, meraların ıslah edilmesi ve tarımda sürdürülebilir, etraf dostu sistemlerin kullanılması gayesiyle çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, coğrafik işaretli manda yoğurdunun markalaşması ve katma kıymetinin artırılması maksadıyla 27 Şubat 2025 tarihinde Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne bir araştırma ve inceleme gezisi düzenlendi.

Geziye, Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Vedat Semerci, Zonguldak Vilayet Tarım ve Orman Şube Müdürü Erhan Akgün, Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde misyonlu Veteriner Birkan Şahin, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Sayman Üyesi Cevat Tan, Zonguldak İli Damızlık Manda Yetiştiriciliği Başkanı Memduh İnam, Çaycuma Ziraat Odası Lider Yardımcısı Mehmet Soner Pat ile manda yetiştiricileri ve köy muhtarları katıldı.

Ziyaret sırasında çağdaş hayvancılık teknikleri, manda yetiştiriciliğinde sürdürülebilir üretim formülleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler incelendi. İştirakçiler, besicilikte kullanılan yenilikçi sistemler ve verimli mera idaresi hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin