Çaycuma’da Kahverengi Kokarca ile mücadele başladı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da Kahverengi Kokarca ile mücadele başladı

Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarına büyük zarar veren Kahverengi Kokarca zararlısına karşı harekete geçti. “Kahverengi Kokarca Mücadelesi Eylem Planı” çerçevesinde köylerde ilaçlama çalışmalarına başlandı.

Zararlı popülasyonunu kontrol altına almak için kullanılan biyosidal ürünler, ilgili köy muhtarlarına teslim edildi. İlaçlama işlemlerinin hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla, köy muhtarlarının ilaçlama şirketleriyle irtibat kurmaları sağlandı.

İlaçlama yapılacak köylerde belli oldu. Buna göre, Serdaroğlu, Aşağıihsaniye, Aşağısarmaşık, Başaran, Çorak, Karakoç, Sarmaşık, Saz, Yeşilyayla, Yukarıihsaniye, Ramazanoğlu, İhsanoğlu ve Yeşilköy köylerinde ilk etap başlayacağı bildirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki çiftçilerin bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini belirtti ve ilaçlama çalışmalarının planlandığı şekilde sürdürüleceğini vurguladı. Amaç, tarım alanlarında verimliliği koruyarak zararlının neden olabileceği ekonomik kayıpları en aza indirmek olduğu ifade edildi.

Yetkililer, çiftçilerin ihtiyaç halinde İlçe Tarım Müdürlüğü ile iletişime geçebileceğini hatırlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ormanlik alanda cikan yangin buyumeden sonduruldu KC1e4pVv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangını fark eden vatandaşlar durumu Cide Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden ekiplerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin