Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarına büyük zarar veren Kahverengi Kokarca zararlısına karşı harekete geçti. “Kahverengi Kokarca Mücadelesi Eylem Planı” çerçevesinde köylerde ilaçlama çalışmalarına başlandı.
Zararlı popülasyonunu kontrol altına almak için kullanılan biyosidal ürünler, ilgili köy muhtarlarına teslim edildi. İlaçlama işlemlerinin hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla, köy muhtarlarının ilaçlama şirketleriyle irtibat kurmaları sağlandı.
İlaçlama yapılacak köylerde belli oldu. Buna göre, Serdaroğlu, Aşağıihsaniye, Aşağısarmaşık, Başaran, Çorak, Karakoç, Sarmaşık, Saz, Yeşilyayla, Yukarıihsaniye, Ramazanoğlu, İhsanoğlu ve Yeşilköy köylerinde ilk etap başlayacağı bildirildi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki çiftçilerin bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini belirtti ve ilaçlama çalışmalarının planlandığı şekilde sürdürüleceğini vurguladı. Amaç, tarım alanlarında verimliliği koruyarak zararlının neden olabileceği ekonomik kayıpları en aza indirmek olduğu ifade edildi.
Yetkililer, çiftçilerin ihtiyaç halinde İlçe Tarım Müdürlüğü ile iletişime geçebileceğini hatırlattı.


Çaycuma’da Kahverengi Kokarca ile mücadele başladı
Mustafa Erten son yolculuğuna uğurlandı
Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek hayatını kaybeden CHP Karabük İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten (72), düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Yakınları tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Erten’in cenazesi, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Mescid-i Aksa Camisi’ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erten’in naaşı, 5000 Evler Aile Mezarlığı’nda dualarla defnedildi.
Cenaze törenine Erten’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mustafa Erten, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halindeyken Karabük-Zonguldak kara yolunun merkeze bağlı Yeşilköy köyü yakınlarında verilen mola sırasında Filyos Çayı kenarında dengesini kaybederek suya düşmüş ve akıntıya kapılmıştı.
İhbar üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları gece boyunca sürmüş, Erten’in cansız bedeni ertesi gün sabah saatlerinde suya düştüğü noktadan yaklaşık bin 800 metre uzaklıktaki hidroelektrik santralinin (HES) kapağına takılı halde bulunmuştu.

