Çaycuma’da kadınlara yönelik şiddetle mücadelede bilgilendirme çalışması - Karabük Haber Postası
caycumada kadinlara yonelik siddetle mucadelede bilgilendirme calismasi ePx6JT6k jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da kadınlara yönelik şiddetle mücadelede bilgilendirme çalışması

Çaycuma’da İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çaycuma Belediyesi zabıta ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 6284 sayılı Kanun ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

İlçede kurulan halk pazarında kadınlara birebir yapılan görüşmelerle, şiddetle mücadelede sağlanan haklar ve korunma mekanizmaları hakkında detaylı bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmede, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik önemli bir adım olan 6284 sayılı Kanun’un sağladığı haklar anlatıldı. Ekipler, kanun kapsamında kadınların korunması, şiddet mağduru kadınlara yönelik sağlanan destekler ve koruyucu tedbirler hakkında bilgi sundu. Ayrıca, KADES uygulaması hakkında da bilgilendirme yapılarak, kadınların acil durumlarda hızlı bir şekilde polis ekiplerine ulaşmasını sağlayan bu uygulamanın nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Kadınların güvenliği için önemli bir çözüm olarak tanıtılan KADES uygulaması, özellikle acil durumlarda polise hızla erişim sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Uygulamanın akıllı telefonlara indirildikten sonra tek tuşla kullanılabileceği ve bu sayede şiddete maruz kalan kadınların daha hızlı korunabileceği vurgulandı.

Pazar esnafı ve ziyaretçiler, bu tür bilgilendirme çalışmalarının farkındalık oluşturma açısından çok değerli olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen ekiplere teşekkür ettiler. Vatandaşlar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çektiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin