Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde “Türkiye’nin Değeri Çaycuma’nın En İyisi Oluyor” programı çerçevesinde ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığının “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü ile İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü’’ yatırım projeleri kapsamında Çaycuma İlçesinde ’Türkiye’nin Değeri Çaycuma’nın En İyisi Oluyor’ programı gerçekleştirildi. İl Müdürü Nihat Ağan, Proje Ortağı firmanın Müdür Yardımcısı Elif Öztunç, Şube Müdürleri, Çaycuma İlçe Müdürü, ilgili teknik personeller ve yetiştiriciler katılım sağladı.
İl Müdürü Ağan konuşmasında; ’fındık üretiminde Ülkemizin Uluslararası arenadaki konumuna, iyi tarım uygulamalarının (İTU) gerek kaliteli ve verimli bir tarımsal üretime gerekse güvenli gıda tüketimi açısından önemine değinerek, üreticilere dağımı yapılan ekipmanların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Program kapsamında 25 üreticiye ekipmanlarının dağıtımı sonrasında tören sona erdi.


Çaycuma’da İyi Tarım Uygulamaları ekipman dağıtım töreni yapıldı
Gökmedrese sosyal yaşam merkezine dönüştü
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) bünyesindeki Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi’nde hizmete açılan sosyal tesisler, tarihi atmosferiyle öğrenci ve vatandaşlara sosyal yaşam alanı sunuyor.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi bünyesinde hayata geçirilen sosyal tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitelerin yalnızca eğitim ve bilim üretim merkezleri olmadığını, aynı zamanda sosyal yaşamı güçlendiren ve şehirle bütünleşen alanlar oluşturma sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Gökmedrese’nin tarihi ve kültürel değerine dikkat çeken Yılmaz; hizmete açılan sosyal tesisin öğrenciler, akademik personel ve Tokat halkı için önemli bir buluşma noktası olacağını belirtti. Üniversitenin şehirle kurduğu güçlü bağları daha da geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, sosyal yaşam alanlarının hem öğrencilerin üniversite deneyimine katkı sunduğunu hem de toplumsal etkileşimi artırdığını ifade etti. TOGÜ Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi Sosyal Tesislerin açılışına Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras ve dernek üyeleri de katılım sağladı. Dernek adına açılan hayır satışı büyük ilgi gördü. TOGÜ tarafından hizmete sunulan tesis, öğrenci ve Tokat halkına sosyal, sıcak ve keyifli bir buluşma ortamı sunmayı hedefliyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Gökmedrese’de hizmet verecek tesis, ziyaretçilerine yalnızca bir dinlenme alanı değil aynı zamanda kültürel atmosferle iç içe bir sosyal deneyim sunacak.

