Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde “Türkiye’nin Değeri Çaycuma’nın En İyisi Oluyor” programı çerçevesinde ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığının “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü ile İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü’’ yatırım projeleri kapsamında Çaycuma İlçesinde ’Türkiye’nin Değeri Çaycuma’nın En İyisi Oluyor’ programı gerçekleştirildi. İl Müdürü Nihat Ağan, Proje Ortağı firmanın Müdür Yardımcısı Elif Öztunç, Şube Müdürleri, Çaycuma İlçe Müdürü, ilgili teknik personeller ve yetiştiriciler katılım sağladı.
İl Müdürü Ağan konuşmasında; ’fındık üretiminde Ülkemizin Uluslararası arenadaki konumuna, iyi tarım uygulamalarının (İTU) gerek kaliteli ve verimli bir tarımsal üretime gerekse güvenli gıda tüketimi açısından önemine değinerek, üreticilere dağımı yapılan ekipmanların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Program kapsamında 25 üreticiye ekipmanlarının dağıtımı sonrasında tören sona erdi.


Çaycuma’da İyi Tarım Uygulamaları ekipman dağıtım töreni yapıldı
Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış
Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.

