Cumhuriyetin ilan edilişinin 101. yıldönümü ve 29 Eki Cumhuriyet Bayramı kapsamında Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde fener alayı düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, protokol üyeleri ve çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.
Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık burada 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu dev poster açıldı. Öğrenciler Türk bayrağı eşliğinde Çaycuma Belediyesi Bando Takımının marşlarıyla birlikte, vatandaşların da yoğun katılımıyla yürüyüş Seka Caddesi üzerinden yeni belediye binasına kadar devam etti.Yürüyüş buradahavai fişek gösterisi ile sona erdi.


Çaycuma’da Cumhuriyet coşkusu fener alayı ile sürdü
Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.
İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.

