Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycuma’da “Çaycuma Ağzı Müzesi” açıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde mahallî lisanın korunması ve kültürel mirasın yaşatılması emeliyle hazırlanan “Çaycuma Ağzı Müzesi” merasimle açıldı. Kaymakam Adem Kaya’nın iştirakiyle gerçekleştirilen açılış, büyük ilgi gördü.
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Proje Müsabakası kapsamında, Nuran ve Celal Gülşen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Arda Randıman ve Kerem Göktaş tarafından hazırlanan proje, Çaycuma’ya mahsus sözleri derleyerek müzede sergilemeyi hedefliyor. Proje, bölgenin kültürel mirasına sahip çıkmak ve lokal lisanın unutulmasını önlemek gayesiyle hayata geçirildi.
Açılışta müze gezilerek öğrencilerin derlediği sözler incelendi ve öğretmenler tarafından proje hakkında bilgi verildi. Kaymakam Kaya, projenin hem mahallî kültürün korunması hem de geleceğe aktarılması açısından değer taşıdığını vurguladı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da kereste ve mobilya imalathanesinde yangın

Samsun’da kereste ve mobilya imalathanesinde çıkan yangında maddi ziyan oluştu.
Yangın, Canik ilçesi Yenimahalle Mahallesi Zahireci Sokak’ta bulunan 3 katlı bir imalathanede meydana geldi. Şimdi bilinmeyen bir neden çıkan yangında alevler kısa müddette dükkanı sardı. Alevleri gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirdi. Olay yerine itfaiye, sıhhat ve polis grupları sevk edildi. İtfaiye takımları alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Yangından etkilenen olmazken dükkanda maddi ziyan meydana geldi.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.