Reklam
Reklam
caycumada caycuma agzi muzesi acildi lVBRerIR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Çaycuma’da “Çaycuma Ağzı Müzesi” açıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde mahallî lisanın korunması ve kültürel mirasın yaşatılması emeliyle hazırlanan “Çaycuma Ağzı Müzesi” merasimle açıldı. Kaymakam Adem Kaya’nın iştirakiyle gerçekleştirilen açılış, büyük ilgi gördü.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Proje Müsabakası kapsamında, Nuran ve Celal Gülşen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Arda Randıman ve Kerem Göktaş tarafından hazırlanan proje, Çaycuma’ya mahsus sözleri derleyerek müzede sergilemeyi hedefliyor. Proje, bölgenin kültürel mirasına sahip çıkmak ve lokal lisanın unutulmasını önlemek gayesiyle hayata geçirildi.

Açılışta müze gezilerek öğrencilerin derlediği sözler incelendi ve öğretmenler tarafından proje hakkında bilgi verildi. Kaymakam Kaya, projenin hem mahallî kültürün korunması hem de geleceğe aktarılması açısından değer taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3c8a800d f03d 4aad 8409 c5dfb98b3a34
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 13:01 tarihinde yayınlandı
0

Belenköy TOKİ’ de neler oluyor?

Karabük’te bulunan Belenköy TOKİ Konutları’nda son günlerde gündeme gelen yönetimle ilgili iddialar, site sakinleri arasında tartışmalara neden oldu. Özellikle aidat ücretleri ve mali işlemler konusunda ortaya atılan iddiaların ardından bazı kat maliklerinin harekete geçtiği öğrenildi.

İddiaya göre site sakinleri, aidat ve ortak gider faturalarının yüksek geldiğini öne sürerken, mali süreçlere ilişkin çeşitli soru işaretlerinin bulunduğunu ifade etti. Konuyla ilgili olarak bazı kat maliklerinin bir araya gelerek mevcut yönetimin faaliyetlerinin detaylı şekilde incelenmesini talep ettiği belirtildi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre bazı kat maliklerinin site yönetimine kayyum atanmasını istediği, ayrıca yönetim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı da iddialar arasında yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin