Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde mahallî lisanın korunması ve kültürel mirasın yaşatılması emeliyle hazırlanan “Çaycuma Ağzı Müzesi” merasimle açıldı. Kaymakam Adem Kaya’nın iştirakiyle gerçekleştirilen açılış, büyük ilgi gördü.
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Proje Müsabakası kapsamında, Nuran ve Celal Gülşen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Arda Randıman ve Kerem Göktaş tarafından hazırlanan proje, Çaycuma’ya mahsus sözleri derleyerek müzede sergilemeyi hedefliyor. Proje, bölgenin kültürel mirasına sahip çıkmak ve lokal lisanın unutulmasını önlemek gayesiyle hayata geçirildi.
Açılışta müze gezilerek öğrencilerin derlediği sözler incelendi ve öğretmenler tarafından proje hakkında bilgi verildi. Kaymakam Kaya, projenin hem mahallî kültürün korunması hem de geleceğe aktarılması açısından değer taşıdığını vurguladı.


0
Çaycuma’da “Çaycuma Ağzı Müzesi” açıldı
0
0
Karabük 1.Amatör Lig’de şampiyon Safranboluspor
Karabük 1.Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon Safranboluspor oldu.
Karabük 1.Amatör Lig Play Off Finali’nde Eskipazar Belediyespor ile karşılaşan Safranboluspor mücadeleyi 2-1 kazanarak Karabük’ü Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil etmeye hak kazandı.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan final mücadelesini 2-1 kazanan Safranboluspor şampiyon olarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.
Safranboluspor iki sezon önce Bölgesel Amatör Lig’de yer almıştı. Mor turunculu ekip İki yıl aranın yeniden Bölgesel Amatör Lig’e geri döndü.

