Reklam
Reklam
caycumada caycuma agzi muzesi acildi lVBRerIR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Çaycuma’da “Çaycuma Ağzı Müzesi” açıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde mahallî lisanın korunması ve kültürel mirasın yaşatılması emeliyle hazırlanan “Çaycuma Ağzı Müzesi” merasimle açıldı. Kaymakam Adem Kaya’nın iştirakiyle gerçekleştirilen açılış, büyük ilgi gördü.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Proje Müsabakası kapsamında, Nuran ve Celal Gülşen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Arda Randıman ve Kerem Göktaş tarafından hazırlanan proje, Çaycuma’ya mahsus sözleri derleyerek müzede sergilemeyi hedefliyor. Proje, bölgenin kültürel mirasına sahip çıkmak ve lokal lisanın unutulmasını önlemek gayesiyle hayata geçirildi.

Açılışta müze gezilerek öğrencilerin derlediği sözler incelendi ve öğretmenler tarafından proje hakkında bilgi verildi. Kaymakam Kaya, projenin hem mahallî kültürün korunması hem de geleceğe aktarılması açısından değer taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin