Reklam
Reklam
caycumada caycuma agzi muzesi acildi lVBRerIR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Çaycuma’da “Çaycuma Ağzı Müzesi” açıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde mahallî lisanın korunması ve kültürel mirasın yaşatılması emeliyle hazırlanan “Çaycuma Ağzı Müzesi” merasimle açıldı. Kaymakam Adem Kaya’nın iştirakiyle gerçekleştirilen açılış, büyük ilgi gördü.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Proje Müsabakası kapsamında, Nuran ve Celal Gülşen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Arda Randıman ve Kerem Göktaş tarafından hazırlanan proje, Çaycuma’ya mahsus sözleri derleyerek müzede sergilemeyi hedefliyor. Proje, bölgenin kültürel mirasına sahip çıkmak ve lokal lisanın unutulmasını önlemek gayesiyle hayata geçirildi.

Açılışta müze gezilerek öğrencilerin derlediği sözler incelendi ve öğretmenler tarafından proje hakkında bilgi verildi. Kaymakam Kaya, projenin hem mahallî kültürün korunması hem de geleceğe aktarılması açısından değer taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak defterdarligindan anlamli acilis qb5el3Zj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış

Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin