Çaycuma ilçesinde, artan maliyetler ve ekonomik sıkıntılar çerçevesinde çaya zam geldi. Daha önce 7.5 TL olan bir bardak çayın fiyatı, yapılan son düzenlemeyle 10 TL’ye yükseldi. Zam, çay ocakları ve kıraathanelerde satışa sunulan çaylara anında yansıtıldı.
İlçede sadece çay değil, diğer içeceklerde de fiyatlar yükseldi. Yeni fiyat listesiyle birlikte oralet, kivi, tarçın, ıhlamur, muz ve kuşburnu gibi sıcak içecekler de 10 TL’ye satılmaya başlandı. Limonata, vişne ve ayran fiyatları 25 TL olarak güncellenirken, kahve, kakao ve salep gibi içeceklerin fiyatı ise 40 TL oldu. Zamların ardından, çay ocakları ve kıraathaneler yeni fiyat listesini müşterilerine tebliğ etmeye başladı.
KASİD’den TBMM’de Karabük Milletvekillerine Ziyaret
Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) Yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ile CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Karabük’ün sanayi alanındaki mevcut durumu, öncelikli ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedefleri ele alındı. Yapılan görüşmelerde sanayinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, KASİD Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetimini Gazi Meclisimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. İlimizin sanayi alanındaki mevcut durumu, ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedefleri üzerine verimli istişarelerde bulunduk. Nazik ziyaretleri için dernek başkanımız Sayın Çetin İpek’e ve yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise, “Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği yönetim kurulu üyelerini TBMM’de misafir ettik. Karabük’ümüzün sanayi alanındaki mevcut durumunu, öncelikli ihtiyaçlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini kapsamlı biçimde ele aldık; karşılıklı değerlendirmelerle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Nazik ziyaretleri için KASİD Başkanı Çetin İpek ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ederiz” dedi.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.