Reklam
Reklam
caycumada 55 kilometrelik ultra trail maratonu icin ilk adim atildi VummYFEL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Çaycuma’da 55 kilometrelik ultra trail maratonu için ilk adım atıldı

Çaycuma, tabiat ve macera tutkunlarını heyecanlandıracak büyük bir tertibe mesken sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlçede düzenlenmesi planlanan ve toplamda 55 kilometre uzunluğa ulaşan ultra trail dağ maratonu için birinci planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Adem Kaya başkanlığında yapılan toplantıya, Kaymakamlık Proje Ofisi Sorumlusu Vedat Semerci, Tertip şirketi yetkilisi Sinan Osma ve ilgili şirket yetkilileri Mertcan ve Hasan Başköy katıldı.

Toplantıda, maratonun rotası, güvenlik tedbirleri ve tertip süreciyle ilgili ayrıntılar ele alındı. Tabiat içinde eşsiz bir tecrübe sunması beklenen ultra trail maratonu, Filyos Vadisi ve etrafındaki doğal hoşluklar ortasında koşulacak. Bu kapsamda heyet, Tios Antik Kenti’ni ziyaret ederek, Antik Tios Kenti Hafriyat Lideri Prof. Dr. Şahin Yıldırım’dan parkur rotaları üzerine bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gece boyu arandi gun agarinca botlarla arama calismalari yeniden basladi Pc1LhJ5N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı

Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.

Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin