2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci yarısının sona ermesiyle birlikte, Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Çomranlı İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım merasimine katıldı. Merasimde öğrencilerle bir ortaya gelen Kaymakam Kaya, heyecanla sırada bekleyen öğrencilere karnelerini tek tek takdim etti.
Çaycuma ilçe genelinde eğitim ve öğretim gören 11 bin 894 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatili de başlamış oldu. Öğrencilerin sevincine ortak olan Kaymakam Kaya, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmenin ehemmiyetine dikkat çekti.
Konuşmasında, öğrencilerin eğitim seyahatlerinde her vakit daha güzele gitmelerini temenni eden Kaya, “Başarılı bir eğitim yılının birinci adımını attınız. İkinci devirde de tıpkı azim ve kararlılıkla ilerlemenizi diliyorum. Hepinize muvaffakiyetler dilerim” dedi.
Tören, öğrencilerin sevinçli ve coşkulu atmosferinde sona ererken, veliler ve öğretmenler de kaymakama teşekkürlerini iletti.


Çaycuma’da 11 bin 894 öğrenci yarı yıl tatiline çıktı
Kaçan kurbanlığın saldırısından bodruma sığınarak kurtuldu
Çorum’da sahibinin elinden kaçan kurbanlık ortalığı birbirine kattı. Kaçarak evinin bodrum katına sığınan hayvan sahibi, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Gürpınar Mahallesi’nde Durmuş Kalınbacak’ın kesmek istediği kurbanlık hayvan elinden kurtularak kaçmaya başladı. Evin bahçesinde koşarak saldırgan tavırlar sergileyen kurbanlıktan kendini korumak isteyen Kalınbacak, evin bodrum katına sığındı. Kurbanlığın bahçede saldırgan hareketlerine devam etmesi ve bodrum kapısının önünden ayrılmaması sebebiyle Kalınbacak bodrumda mahsur kaldı. Yakınlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve zabıta ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından panik atak hastası olduğu öğrenilen ve fenalaşan Kalınbacak’a ilk müdahalesi yapıldı. Kurbanlık ise veteriner müdahalesiyle sakinleştirici iğne atılarak sakinleştirildi. Hayvan sahibi, kontrol amaçlı Sungurlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

