Çaycuma koşusunda şampiyon Etiyopyalı RegAsa oldu - Karabük Haber Postası
caycuma kosusunda sampiyon etiyopyali regasa oldu MsWuYTKh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma koşusunda şampiyon Etiyopyalı RegAsa oldu

Kadınlarda Fatma Arık’ın birinci olduğu 4. Çaycuma Yol Koşusu’nun şampiyonu Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa oldu.

Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesinin destekleri ile Çaycumaspor tarafından yapılan 4. Çaycuma Yol Koşusu büyük bir organizasyon başarısıyla tamamlandı. 500 metre çocuk koşuları, 3 bin metre halk ve 10 bin metre yol koşusu olmak üzere üç kategoride yapılan yarışlara 800’e yakın kayıtlı sporcu katıldı. Halk koşusuna Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Perşembe Önceki Dönem Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir’le birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk koşusunda Kaymakam Adem Kaya, yol koşusunda Belediye Başkanı Bülent Kantarcı çıkışları verirken, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünce, her iki koşunun çıkışı öncesinde, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle “Kadına Şiddete Hayır” yazılı pankart açıldı. Çok sayıda elit sporcunun yarıştığı yol koşusunda, genel klasman şampiyonu Etiyopya doğumlu Fetene Alemu Regasa oldu. Parkuru 32.33’de tamamlayana Regasa’nın ardından Bursa Osmangazi Belediyespor atletleri Ercan Geleş ikinci, Levent Kuva üçüncü oldu. Geleş parkuru 34.08’de, Kuva ise 35.34’de tamamladı.

Kadınlar genel klasmanda ise Fatma Arık 37.57’lik derecesi ile birinci, Sebahat Demir 39.13’le ikinci, Nilay Esen 41,39 ile üçüncü oldu. Yol koşusunda, erkekler ve kadınlarda kürsüye çıkanlara kupa ve madalyaların yanı sıra, birincilere 10 bin, ikincilere 5 bin, üçüncülereyse 3 bin lira para ödülü verildi.

Çocuk koşularında birinci gelenlere tablet ve top verilirken ikinci ve üçüncülere, topun yanı sıra kırtasiye ve kitap seti armağan edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxax
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Nisan, 2026 16:03 tarihinde yayınlandı
0
0

“Sendikal baskılar son bulmalı”

Öz İplik İş Sendikası, Karabük’te faaliyet gösteren ve merkezi İstanbul’da bulunan Ar Leder Kürk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde yaşandığını öne sürdüğü sendikal baskılara karşı şirketin İstanbul’daki merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, Öz İplik İş Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bayır, Öz İplik İş Sendikası İstanbul İl Başkanı Hacıbayram Önal, Çorlu Şube Başkanı Engin Osmanoğlu, Çorlu Şube Sekreteri Öner Can, Çerkezköy İlçe Sekreteri Tolga Ergün ile birlikte sendika yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Basın açıklamasında konuşan İstanbul İl Başkanı Hacıbayram Önal, Ar Leder işyerinde çalışan işçilerin sendikaya üye olmalarının ardından işveren tarafından baskıya maruz kaldıklarını ifade etti. Önal, sendikaya üye olduğu düşünülen işçilerin görüşmeye çağrılarak istifaya zorlandığını belirtti.

Sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Önal, “İşçilerin sendikal tercihlerine müdahale edilmesi kabul edilemez. Sendikaya üye olan çalışanlara yönelik baskı ve tehditlerin son bulması gerekiyor” dedi.

Açıklamada, Ar Leder yönetimine işçilerin sendikal haklarına saygı gösterilmesi çağrısı yapılırken, sürecin devam etmesi halinde konunun ulusal ve uluslararası platformlara taşınacağı ifade edildi.

Öz İplik İş Sendikası ayrıca, Ar Leder’in üretim yaptığı markalara da çağrıda bulunarak, işçilerin haklarına yönelik ihlaller karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Sendika yetkilileri, yaşananların yalnızca bir işyeriyle sınırlı olmadığını, Türkiye’de çalışma hayatı ve sendikal haklar açısından önemli bir mesele olduğunu vurgulayarak kamuoyunu duyarlı olmaya davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin