blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çaycuma ilk kez Robot Yarışmasına ev sahipliği yaptı

Çaycuma Kaymakamlığı tarafından Zonguldak genelinde birinci defa düzenlenen robot yarışı, teknoloji tutkunu öğrencileri Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindebir ortaya getirdi. Çaycuma Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen aktifliğe 53 okuldan 169 ekip ve 320 öğrenci katıldı.
Etkinlikte, 50 danışman öğretmenin rehberliğinde öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarla yarıştı. Robot futbolu, çizgi izleyen robotlar ve çeşitli STEM tabanlı kategorilerde kıyasıya rekabet yaşandı.
Yarışmaya; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Gökçebey Kaymakamı Rüveyda Kahraman Şıktaş, Çaycuma Belediye Lider Vekili Ergin Kabuk, Lider Yardımcısı Mürsel Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Sivil Toplumla Alakalar Vilayet Müdürü Gülden Ak ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı.
Açılışta renkli anlar da yaşandı. Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya ile Gökçebey Kaymakamı Rüveyda Kahraman Şıktaş, robot futbolcularla dostluk maçı yaptı.

"Hedefimiz ulusal ve milletlerarası seviyeye taşımak"
Kaymakam Adem Kaya yaptığı konuşmada, "Bu yarış Çaycuma’da bir birinci. Lakin bununla hudutlu kalmayacağız. Müsabakayı önümüzdeki yıllarda Zonguldak geneline ve akabinde ülke çapına yaymayı hedefliyoruz. Emeği geçen tüm kurumlara ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Yarışma, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde yürütülen "Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar, Güçlü Türkiye" projesi kapsamında düzenlendi.
Organizasyonun gayesi; çocuk ve gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmak, analitik düşünme ve sorun çözme marifetlerini geliştirmek, grup çalışmasını teşvik etmek ve robotik-kodlama alanında farkındalık oluşturmak olarak açıklandı. Proje sonunda Çaycuma’nın kendi robot kadrosunu kurarak, ulusal ve memleketler arası turnuvalarda ilçeyi temsil etmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin