Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 09:03 tarihinde yayınlandı
0

Çaycuma Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

ZONGULDAK Çaycuma Belediyesi’nde görev yapan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi işçi sendikası Belediye-İş ile imzalandı.
Çaycuma Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 1 Mart 2015 tarihinden geçerli olacak belediyede çalışan 40 işçiyi ilgilendiren 2015-2016 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi Çaycuma Belediyesi’nde yapılan törenle imzalandı.
İmza töreninde Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Şube Başkan Yardımcısı Osman Karataş, İşyeri Temsilcisi Önder Demir, Belediyeyi temsilen Belediye Başkan yardımcısı Olcay Aydın ve Mali Hizmetler Müdürü Körpüş Mısırlı katıldı. Toplu İş Sözleşmesinde üyelerin ücretlerinde ve sosyal haklarında artışlar sağlandı.
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan yaptığı açıklamada; “Başkan Bülent Kantarcı’ya işçinin yanında yer alması, emekle geçinenlere haklarının korunmasında ve artışlar sağlanmasındaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Toplu sözleşmesinin imzalanmasında katkıda bulunan diğer komisyon üyelerine de şükranlarını ileten Atayan “Sözleşmenin işçilere ve Çaycuma halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise yaptığı açıklamada;” Emeğin her zaman yanında olduklarını ve gereken değeri verdiklerini ifade ederek, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışanlarımıza daha iyi olanaklar sunmaya çalışıyoruz. İşçi sendikası Belediye-İş yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerin sonunda toplu iş sözleşmesini imzaladık. İmkanlarımızı zorlayarak emekçilerimize en iyisini sunmaya çalıştık. Toplu sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin