ZONGULDAK Çaycuma Belediyesi’nde görev yapan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi işçi sendikası Belediye-İş ile imzalandı.
Çaycuma Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 1 Mart 2015 tarihinden geçerli olacak belediyede çalışan 40 işçiyi ilgilendiren 2015-2016 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi Çaycuma Belediyesi’nde yapılan törenle imzalandı.
İmza töreninde Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Şube Başkan Yardımcısı Osman Karataş, İşyeri Temsilcisi Önder Demir, Belediyeyi temsilen Belediye Başkan yardımcısı Olcay Aydın ve Mali Hizmetler Müdürü Körpüş Mısırlı katıldı. Toplu İş Sözleşmesinde üyelerin ücretlerinde ve sosyal haklarında artışlar sağlandı.
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan yaptığı açıklamada; “Başkan Bülent Kantarcı’ya işçinin yanında yer alması, emekle geçinenlere haklarının korunmasında ve artışlar sağlanmasındaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Toplu sözleşmesinin imzalanmasında katkıda bulunan diğer komisyon üyelerine de şükranlarını ileten Atayan “Sözleşmenin işçilere ve Çaycuma halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise yaptığı açıklamada;” Emeğin her zaman yanında olduklarını ve gereken değeri verdiklerini ifade ederek, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışanlarımıza daha iyi olanaklar sunmaya çalışıyoruz. İşçi sendikası Belediye-İş yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerin sonunda toplu iş sözleşmesini imzaladık. İmkanlarımızı zorlayarak emekçilerimize en iyisini sunmaya çalıştık. Toplu sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Çaycuma Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci
SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.
Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.
Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.
İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

