Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde çaya inen yavru ceylan vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde vatandaşlar, ilçe merkezinden geçen çayın içerisinde yavru ceylanın olduğunu gördü. Vatandaşlar yavru ceylanı cep telefonu ile görüntüledi. Çevredeki vatandaşları fark eden ceylan, koşarak bölgeden uzaklaştı.


Çaya giren yavru ceylan kamerada
Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek
Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.
Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.
Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.
Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.
“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

