Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2014 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Çay Ocağı Sahibinden Örnek Davranış

Karabük’te,  çay ocağı işletmeciliği yapan Ramazan Yıldız, ailesi ile birlikte aldığı kararla günlük gelirini Soma’ya bağışlayacak.

Altın Makas pasajında Çay Ocağı İşleten Ramazan Yıldız, cama astığı ‘Bugünkü hasılatın tamamı Soma maden ocağında şehit olan kardeşlerimizin eş ve çocuklarına gönderilecektir. Bugün bizden çay ve meşrubat içen ve bize destek veren bütün dostlarımızdan duamız eksik olmasın. Allah razı olsun’ yazılı pankart astı. Esnafın takdirini toplayan bu uygulama için Yıldız, şunları söyledi: “Soma’da meydana gelen üzücü olayın acısını bizlerde yüreğimizde hissediyoruz. Ben daha önce KARDEMİR’de çalışıyordum. Oradaki Yüksek Fırınlarda ve Kok Fabrikalarında bu işçi kardeşlerimizin çıkarttığı kömürler yanıyordu. Bu işin zorluklarını bildiğimizden yaşanan olay sonrası şehit madenci kardeşlerimizin eş ve çocuklarına nasıl bir yardım yaparız diye ailemle konuştuk. Eşim ve çocuklarımla birlikte böyle bir karar aldık. Hatta yanımızda çalışan arkadaşlarımız bile bir gün yevmiyelerini almayarak onlarda Soma için bağışladı. Esnaf ve vatandaşlarımız bu duyarlılığa ilgisiz kalmadı. Karabük işçi kenti. Yazıyı okuyan bazı vatandaşlar çay içmese bile çay parası veriyor.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin