Çay Ocağı Sahibinden Örnek Davranış - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2014 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Çay Ocağı Sahibinden Örnek Davranış

Karabük’te,  çay ocağı işletmeciliği yapan Ramazan Yıldız, ailesi ile birlikte aldığı kararla günlük gelirini Soma’ya bağışlayacak.

Altın Makas pasajında Çay Ocağı İşleten Ramazan Yıldız, cama astığı ‘Bugünkü hasılatın tamamı Soma maden ocağında şehit olan kardeşlerimizin eş ve çocuklarına gönderilecektir. Bugün bizden çay ve meşrubat içen ve bize destek veren bütün dostlarımızdan duamız eksik olmasın. Allah razı olsun’ yazılı pankart astı. Esnafın takdirini toplayan bu uygulama için Yıldız, şunları söyledi: “Soma’da meydana gelen üzücü olayın acısını bizlerde yüreğimizde hissediyoruz. Ben daha önce KARDEMİR’de çalışıyordum. Oradaki Yüksek Fırınlarda ve Kok Fabrikalarında bu işçi kardeşlerimizin çıkarttığı kömürler yanıyordu. Bu işin zorluklarını bildiğimizden yaşanan olay sonrası şehit madenci kardeşlerimizin eş ve çocuklarına nasıl bir yardım yaparız diye ailemle konuştuk. Eşim ve çocuklarımla birlikte böyle bir karar aldık. Hatta yanımızda çalışan arkadaşlarımız bile bir gün yevmiyelerini almayarak onlarda Soma için bağışladı. Esnaf ve vatandaşlarımız bu duyarlılığa ilgisiz kalmadı. Karabük işçi kenti. Yazıyı okuyan bazı vatandaşlar çay içmese bile çay parası veriyor.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
cea
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
20 Nisan, 2026 11:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Çetinkaya:  “Atasını Bilmeyen İt Peşinde Gezer”

Karabük’te “Çocuklar Arasında Şiddet Akran Zorbalığı ve Madde Bağımlılığını Önleme” konulu konferans düzenlendi. Programda akran zorbalığı, şiddet ve madde bağımlılığının nedenleri, sonuçları ile koruyucu ve önleyici çalışmalar ele alındı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı konuşmada merhum Alparslan Türkeş’in “Sokağa hakim olan ülkeye hakim olur” sözünü hatırlattı.

Çetinkaya, çocukların tarih bilinciyle yetişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Atalarını bilmeyen it peşinde gezer. Atamızı bileceğiz, nereden geldiğimizi bileceğiz” dedi. Toplumun rol modellerinin modern çağın dayattığı figürler olmaması gerektiğini ifade eden Başkan, “Bizim Seyit Onbaşı’dan Şerife Bacı’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ten Peygamber Efendimize kadar örnek alabileceğimiz çok derin bir tarihimiz var” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bir okulda gerçekleşen ve 1 öğretmen ile 10 çocuğun hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin üzüntüsünü dile getiren Çetinkaya, çocukları korumanın herkesin en önemli görevi olduğunun altını çizdi.

“Dünya artık bir köye dönüştü” ifadesiyle iletişim ve teknolojinin sınırları ortadan kaldırdığını belirten Çetinkaya, bilgisayar ve tabletler aracılığıyla dijital dünyanın evlerin içine, çocukların odalarına kadar girdiğini söyledi. “Bizler evimizde çayımızı yudumlarken, yan odada çocuklarımıza nelerin empoze edildiğini çoğu zaman bilmiyoruz” diyen Çetinkaya, en öncelikli sorumluluğun çocukları yakından takip etmek ve korumak olduğunu vurguladı.

Kendisini dünyanın hamisi sanan ülkelerin insanlığa yaptığı kötülükler karşısında tek çarenin tarihten ders almak olduğunu ifade eden Başkan, “Köklü geçmişimizden güç alarak bir gelecek inşa etmek zorundayız. Binlerce yıllık tarihimizle ahlaklı, birlik ve beraberlik içinde bir toplum kurmak mecburiyetindeyiz. Erzurum’dan Kars’a, Antalya’dan Karabük’e kadar şartsız ve koşulsuz kardeşlik ruhunu beslemeliyiz” dedi.

Çetinkaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Karabük’e gelen gençler ve çocuklar için Karabük Belediyesi sığınabileceği bir yuvadır. İhtiyaçları olur, iyi günü kötü günü olur kapılarımız 7/24 her zaman açıktır. Bunun da bilinmesini isteriz.”

 

cetinkaya3

Bizi sosyal medyadan takip edin