Reklam
Reklam

Çay Davetine Dahil Edilmeyen Hemşire 41 Bin Sterlin Tazminat Kazandı

CAY
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Şubat, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı
0

İngiltere’de bir hemşire, mesai arkadaşının kendisini sabah çayı sırasına dahil etmediği gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. Mahkeme, hemşireye 41 bin sterlin tazminat ödenmesine hükmetti.

Güney Londra’daki St Helier Hastanesi’nde görev yapan eski diyabet hemşiresi Susan Hamilton, diyetisyen meslektaşı Abdool Nayeck tarafından dışlandığını ve zorbalığa maruz kaldığını öne sürdü.

Çay Krizi Mahkemeye Taşındı

Davada Hamilton, meslektaşı Nayeck’in kendisini toplantılarda görmezden geldiğini ve ekip arkadaşlarına çay yaparken kendisini hariç tuttuğunu iddia etti. İkilinin arasındaki anlaşmazlığın 2018 yılında bir hastanın bakımıyla ilgili yaşanan tartışmadan sonra başladığı belirtildi. Mahkemeye sunulan belgelere göre, Nayeck’in Hamilton’a doğrudan “Seni sevmiyorum” dediği ifade edildi.

Olayın ardından hastane yönetimi taraflar arasında arabuluculuk yaparak nazik bir iletişim kurulmasını sağlamaya çalıştı. Ancak Hamilton, Nayeck’in bunun yerine artık tüm ekibe çay yapmayı bıraktığını belirtti.

İstifa ve Hukuki Süreç

Susan Hamilton, yaşadığı stres nedeniyle 2019 yılında görevinden ayrıldı ancak Ocak 2021’de hastaneye geri döndü. Bu süreçte, hastane yönetiminin şikayetlerini ele alış biçimine resmi olarak itiraz etti. Aynı yıl yeniden istifa eden hemşire, iş sözleşmesinin ihlal edildiğini ve hastane yönetimiyle güven ilişkisinin tamamen bozulduğunu savunarak dava açtı.

Mahkeme, Hamilton’un hastane yönetimine karşı yaptığı şikayetleri haklı bulurken, meslektaşı Abdool Nayeck hakkındaki zorbalık suçlamasını reddetti.

“Gerekli Önlemler Alınmadı”

İstihdam Mahkemesi Yargıcı Kathryn Ramsden, hastane yönetiminin yıllarca Nayeck’in davranışları konusunda yeterli önlem almadığını belirterek, bu sürecin Hamilton’un sağlık sorunları yaşamasına neden olduğunu ifade etti.

Ramsden, “Hamilton’un ifadesi oldukça etkileyiciydi. O, mesleğini seven yetenekli bir hemşireydi ancak kendisini işini yapamaz hale getiren bir durumda bulduğu için büyük üzüntü yaşadı.” dedi.

Mahkeme, hastanenin ihmali nedeniyle Hamilton’a 41 bin sterlin tazminat ödenmesine karar verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin