Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir konutun çatısında çıkan yangına çok sayıda itfaiye grubu sevk edildi. Alevlerin tüm konutu sardığı yangında mesken kullanılamaz hale geldi.
Olay, akşam saatlerinde Alaplı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde meydana geldi. Erdem K.’ye ilişkin meskenin çatısında başlayan yangın bir anda tüm meskeni sardı. Yangını fark eden mesken halkı kendini dışarı atarak çabucak acil yardım çizgisini aradı. Olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma ve itfaiye grubu sevk edildi.
Olay yerine intikal eden Alaplı Belediyesi itfaiye grupları, yangını büyümeden ve etraf konutlara sıçramadan söndürdü. Olayda yaralanma ve can kaybı olmazken mesken kullanılamaz hale geldi.


Çatıdan başlayıp evi saran yangın mahalleliyi korkuttu
Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı
Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

