Karabük'te Tayfun Akpınar(41), 2 gündür aradığı babası Celalalettin Akpınar(67)’ı evin çatı katında iple asılı buldu. İntihar ettiği sanılan Akpınar’ın kesin ölüm sebebi yapılacak otopside belli olacak.
Olay, saat 14.30 sıralarında Atatürk Mahallesi’nde meydana geldi. Annesi İstanbul’da bulunan Tayfun Akpınar, dün akşam saatlerinde geldiği evde babası Celalalettin Akpınar’ı göremeyince gidebileceği yerlere baktı, ancak bulamadı. Tayfun Akpınar, bugün sabah saatlerinden itibaren babasını aramaya devam etti. Yakınlarının yönlendirmesiyle evin çatı katına çıkan Tayfun Akpınar, babasını iple asılı buldu. Gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, Celalaettin Akpınar’ın öldüğünü belirledi. İntihar ettiği sanılan Celalaettin Akpınar’ın cesedi yapılan incelemelerin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesi morguna kaldırıldı. Celalettin Akpınar’ın kesim ölüm nedeni yapılacak otopside belli olacak. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Çorum’da barajlar alarm veriyor: Doluluk oranı 3,49’a düştü
Çorum’da içme suyu gereksiniminin karşılandığı barajlardaki toplam doluluk oranını yüzde 3,49’a düştü. Mevzuyla ilgili Çorum Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların içme suyunu israf etmeden kullanılması istendi.
Çorum Belediyesi bilhassa son vakitlerde kentte yaşanan kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranının yüzde 3,49 üzere kritik düzeylere düştüğü tespit edildi. Belediyeden yapılan açıklamada ise, son periyotta tesirini artıran kuraklığın su kaynaklarını önemli formda olumsuz etkilediği ve vatandaşların suyu daha dikkatli ve tasarruflu kullanmalarına dikkat çekildi.
"Toplam doluluk oranı sırf yüzde 3,49 düzeyine inmiştir"
Belediyeden yapılan açıklamada, "Çorum’da su hepimiz için en temel gereksinimdir. Lakin son devirde yaşanan kuraklık nedeniyle barajlarımızda su düzeyleri epeyce düşmüş, toplam doluluk oranı sırf yüzde 3,49 düzeyine inmiştir. Bu baraj doluluk oranları, birçok büyükşehir dahil olmak üzere pek çok belediyeyi zarurî su kesintilerine gitmek zorunda bırakmıştır. Buna karşın sizleri susuz bırakmamak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Yeni sondajlar yapıyor, barajlarımızın meyyit hacimlerini kullanıyor ve bu nedenle artan arıtma maliyetlerini göze alarak suyu kentimize ulaştırıyoruz. Yüksek terfilerle ve 60 kilometreyi bulan çizgilerden suyu Çorum’a getiriyoruz. Tüm bu zorluklara karşın önceliğimiz her vakit siz kıymetli halkımıza kesintisiz su temin etmektir. Çorum Belediyesi olarak bugün olduğu üzere yarın da suyunuz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" denildi.
"Suyumuzu her zamankinden daha temkinli, ihtimamlı ve israf etmeden kullanmalıyız"
Su tasarrufunun değerine de vurgu yapılan açıklamada, "Suyumuzu her zamankinden daha temkinli, ihtimamlı ve israf etmeden kullanmalıyız. Muslukları gereksiz yere açık bırakmayalım, duş müddetlerini kısaltalım, bulaşık ve çamaşır makinelerini tam kapasiteyle çalıştıralım, bahçe ve araç yıkamalarında içme suyunu kullanmayalım. Her bir vatandaşımızdan günlük hayatında su tasarrufuna yönelik adımlar atmasını bekliyoruz" sözlerine yer verildi.