Kastamonu’da bir evin çatı katında başlayan yangın, bitişiğinde bulunan iki eve daha sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.
Olay, Aktekke Mahallesi Güdül Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan bir binanın çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın bitişik olan iki eve daha sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekiplerin müdahalesi sürerken, mahalle sakinleri olay yerinden tahliye edildi.


Çatı katında çıkan yangın 3 evi sardı: Çok sayıda ekip müdahale ediyor
11 YIL OLDU…
17 Haziran 2026
9 ncu Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL 11 yıl önce, 17 Haziran’da vefat etmişti. Bugün İSPARTA’da, doğduğu köy, İslamköy’de ve Süleyman DEMİREL Üniversitesi’nde düzenlenen törenlerle anılıyor.. Başbakanlık yıllarında hiç sevemediğimiz, hep eleştirdiğimiz Sayın DEMİREL Cumhurbaşkanlığı döneminde tüm ulusun sevgi ve saygısını kazanmıştı, adil, sevecen ve kucaklayıcı tavırlarıyla “BABA” sıfatıyla anılıyordu.
O’nun talimatıyla iki kez Çankaya Köşkü’nde Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen iki toplantıyı yönetmistim. İkinci toplantıdan bir hafta sonra 16 Mayıs 2000’de görevi sona eriyordu. Salonda bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, valiler ile yurdun çeşitli illerinden gelmiş bulunan engelliler ve derneklerinden oluşan 400’ü aşkın davetli bulunuyordu.
Önce Devlet Bakanı Sayın Hasan GEMİCİ’yi sonra rahmetli Başbakan Sayın Bülent ECEVİT’i kürsüye davet ettim. Konuşmaları tamamlandıktan sonra klasik kürsüye davet sözcüklerini kullanmadan; ” O’NA BABA DEDİLER, O’NA ÇOBAN SÜLÜ DEDİLER, O’NA BARAJLAR KRALI DEDİLER… SAYIN CUMHURBAŞKANIM, BİRKAÇ GÜN SONRA BÜYÜK ÖNDERİMİZ ATATÜRK’E MEKAN OLMUŞ BU TARİHİ YUVADAN AYRILACAKSINIZ. BİZ TÜRKLERİN SILADAN , YUVADAN AYRILIP GURBETE GİDENLER İÇİN SU DÖKEREK UĞURLAMA GELENEĞİMİZ VARDIR, BEN DE BU TOPLANTIDAN ÖNCE SİZİN ÜLKEMİZE KAZANDIRDIĞINIZ BARAJLARIMIZDAN ALACAĞIM SULARI HARMANLAYIP BURADA SU İLE SİZİ UĞURLAMAYI DÜŞÜNMÜŞTÜM. AMA ZEMİNE ZARAR VERECEĞİNDEN BUNDAN VAZ GEÇİLDİ, ZAT-I ALİNİZİ ARZ EDİYORUM SULAR KADAR AZİZ OLUN SAYIN CUMHURBAŞKANIM” dedikten sonra alkışlarla yerinden kalktı ve kürsüye gelerek engelliler ve toplumsal konular ağırlıklı, tam 24 dakika süren konuşmasını yaptı.
Engelliler konusunda çok duyarlıydı. Konfederasyon Başkanımız merhum A. Faruk ÖZTİMUR’u oğlu gibi çok seviyor, sorunlarımızı ilettiğimizde hemen çözüm buluyor ve yol gösteriyordu.
12 Eylül 1980 darbesinde göz altına alındıktan sonra eşi Nazmiye Hanım’la birlikte Gelibolu/Hamzakoy’da askeri kampta kalmıştı. 2008 yılında Çanakkale Kara Savaşlarının yıldönümü törenlerine gazi kıtası komutanı olarak katılmıştım. 24 – 26 Nisan günleri Kore Gazisi Osman Yaşar EKEN Ağabey ile birlikte kaldığımız lojmana bizi götüren kamp komutanı “Burada Süleyman DEMİRELLER kalmıştı deyince şaşırmış ve çok duygulanmıştık. Arkadaki lojmanda ise ECEVİTLER’in kaldığını da O’ndan öğrenmiştik.
26 Ekİm 2014 günü İslamköy’de DEMOKRASİ VE KALKINMA MÜZESİ’nin açılışı vardı. Ben de davet edilmiştim. Zengin bir programla yapılan bu açılışta muhteşem bir konuşma yapmış, ” BEN BU KÖYDE DOĞDUM, BÜYÜK ATATÜRK’ÜN KURDUĞU BU CUMHURİYET BENİ PARASIZ YATILI OKULLARDA OKUTTU, BANA MİLLETİME VE DEVLETİME HİZMET EDEBİLME BAHTİYARLIĞINI YAŞATTI ” demişti. Katıldığım bu etkinlikte O’nu son kez görmüştüm. 17 Haziran 2015’te vefat ettiğinde Ankara’da kılınan cenaze namazından sonra tabutuna el sürenlerden biri de bendim.
NUR İÇİNDE YAT SAYIN CUMHURBAŞKANIM. RUHUN ŞAD OLSUN.
Fikret GÖKÇE
Kıbrıs Gazisi – Mak. Müh.
Görsel 3 : A. Faruk ÖZTİMUR ile



