blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Casus kamera ile Karabük’ten Türkiye’yi izleyip, 55 bin görüntü toplamış

Karabük’te yasa dışı yollarla temin ettiği ve kalem, elektrik prizi, saat, garaj kumandası üzere aygıtlara yerleştirilebilen casus kameraların internet üzerinden satışını yapan ve bu aygıtlara IP ile uzaktan erişim sağlayarak Türkiye genelinde binlerce kişinin manzaralarını kaydeden şahıs, düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü takımlarınca yürütülen açık kaynak araştırmaları sonucu internette "casus kamera" olarak tabir edilen ve satışı yasak olan aygıtların Karabük üzerinden satışının yapıldığı tespit edildi. Yürütülen teknik takip ve istihbari çalışmalar sonucunda kelam konusu kameraların satışını gerçekleştirdiği belirlenen E.İ. isimli şüpheliye yönelik Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenlendi. Şüphelinin ikametinde yapılan iki başka aramada 1 adet zımnî kamera bulma dedektörü, 12 adet kamera ve ses kayıt düzeneği yerleştirilmiş tükenmez kalem, 5 adet priz görünümlü saklı kamera, 10 adet ses kayıt aygıtı yerleştirilmiş USB bellek, 258 adet anahtarlık içine gizlenmiş kamera ve ses aygıtı, 5 adet üçlü priz görünümlü kamera düzeneği, 2 adet Wi-Fi adaptörü içine yerleştirilmiş kamera, 1 adet avize duyu içine yerleştirilmiş kamera, 1 adet masa saati, 1 adet buvat kapağı, 1 adet gaz dedektörü, 1 adet otomobil anahtarı, 1 adet spot LED lamba içine gizlenmiş kameralar, 1 adet receiver kumandası, 1 adet dijital saat içine yerleştirilmiş kamera, 2 adet susta tipi ve 4 adet yaka tipi kamera ile kamera üretiminde kullanılan 120 elektronik devre, 185 anakart devresi, 175 devre anteni, 208 kamera, 550 aç-kapa anahtarı, 42 batarya ve çok sayıda duman dedektörü, powerbank, masa saati, oda kokusu, müzik kutusu, ses bombası, termometre, yaka düğmesi, büst ve heykelcik ile hesap makinesi ele geçirildi.
Şüpheliye ilişkin dijital malzemelerin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanlarınca incelenmesi sonucunda yaklaşık 55 bin manzaraya ulaşıldı. Bu manzaralar ortasında özel hayatın kapalılığını ihlal eden ve hata ögesi taşıyan kayıtların bulunduğu belirlendi. Yapılan teknik tahliller sonucu şüphelinin satışını yaptığı IP kameralara uzaktan bağlanarak, aygıtları satın alan bireylerin imgelerini depoladığı tespit edildi. Ele geçirilen imajlarda 38’i yetişkin, 11’i çocuklara ilişkin uygunsuz manzaralar bulunduğu bildirildi. Bu gelişmeler üzerine Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan kuşkulu E.İ. gözaltına alındı. Süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen kuşkulu, çıkarıldığı mahkemece "özel hayatın kapalılığını ihlal", "kişisel bilgilerin hukuka karşıt olarak elde edilmesi" ve "müstehcenlik" cürümlerinden tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Deniz sıcak hamsi zayıf: Balıkçıların gözü 10 Kasım’da

Karadeniz’de hamsi heyecanı başladı lakin uzmanlar lezzetli hamsinin Azak Denizi’nden geleceğini belirtiyor.
Her yıl hasretle beklenen hamsi tezgâhlarda yerini aldı. Ancak balıkçılar yağlı ve lezzetli hamsiyi bekliyor.
Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Lideri Atıf Malkoç, "Soğuk olmadan hamsi yağlanmaz, lezzetli olmaz. Şu anki balık bizim kıyılardaki. Temel hamsi Azak Denizi’nden gelecek" dedi.
Deniz suyu sıcaklıklarının hala yüksek olduğunu belirten Malkoç, "Hamsinin olması için denizin soğuması lazım. Deniz sıcak olduğu vakit hamsi günde 40-50 mil gidiyor. Soğuk olduğunda günde 5 mil gidiyor. Sıcak olduğunda hamsi yağlanmıyor lezzetli olmuyor. Soğuk olduğunda ise yağlanıyor. Yavaş yavaş havalar soğuyor artık fakat hamsi dönemi her vakit 10 Kasım’dan sonra başlar. Ben 45 yıldan beri denizdeyim. Hamsi 10 Kasımdan sonradır. Şu an tutulan hamsi turfanda. Bizim bu limanlardaki hamsilerimizdir. Temel hamsi üstten gelecek. Azak’tan gelecek hamsiyi bekliyoruz. Bu hamsiler bizim kıyılardaki hamsilerimiz. Alışılmış soğuk epey toplanıyor. Soğuk balıkçının canı demektir" dedi.
Karadeniz’in hâlâ dünyanın en verimli denizlerinden biri olduğunu vurgulayan Malkoç, "Karadeniz dünyanın en yeterli denizlerinden biri. Ondan yana zahmetimiz yok. Avcılıktan yana derdimiz yok iklimden yana zahmetimiz var" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin