Karabük Postası tarafından
01 Şubat, 2023 15:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çapraz: “Yatırımları ve Çalışmaları Takip Ediyoruz”

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, yapmış oldukları çalışmalar ve hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Çapraz yaptığı açıklamada Karabük’ü yakından ilgilendiren Liman ve Lojistik Merkez konusuna değinerek, hem Limanın hem de lojistik merkezin  bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Oda olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Çapraz, Ticaret ve Sanayi Odası  yönetimi olarak, diğer esnaf odalarıyla birlikte ortak hareket ederek bir dizi ziyaretlerde ve çalışmalarda bulunmaya devam ettiklerini söyledi.  KTSO olarak, Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler kurulunun desteğiyle başlatılan “3 Nisan Sanayi Günü” olsun deklarasyonu çerçevesinde Karabük Valisi Fuat Gürel ve diğer kamu kuruluşlarından destek istediklerini belirten Çapraz, Karabük olarak 3 Nisan gününün “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesini çok istediklerini ifade etti.
Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki gelişmeleri yerinde görmek, birlik ve beraberlik içerisinde bölgeyi kalkındıracak projelere istişare etmek amacıyla başlattıkları gezi ve ziyaret programı çerçevesinde Bartın Organize Sanayi Bölgesini (BOSB) ziyaret ettiklerini anlatan Çapraz, “Bartın OSB’nin faaliyetleri ve genel durumu hakkında bilgi alındı. Yeni yatırımları ile bölge ekonomisine ve ihracatına katkı veren firmalar ziyaret edildi” dedi.
Türkiye Mekansal Strateji Planı Toplantısına katıldıklarını belirten Çapraz, “Türkiye Mekansal Strateji Planı hazırlanabilmesi için, bölgemizin uzun vadeli sanayi alanları ihtiyacının karşılanması hususunda, öneri sanayi alanlarının belirlenmesi hususunda, KTSO olarak kurulun çalışmasına katkı sağladık. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sekretaryasında düzenlenen 2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katılım sağladık. İşgücü piyasa araştırma sonuçları, kamu kurumları, işverenler, meslek odaları ve birliklerden alınan talepler, ilimizde sektör ve meslekler analiz edilerek çalışmaya katkı sağladık” diye konuştu.
“GENEL MESLEKİ EĞİTİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI”
KTSO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Genel Mesleki Eğitim Bilgilendirme Toplantısı” düzenlediklerini aktaran Çapraz, şunları kaydetti:
“Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sadri Şensoy’u ziyaret etmiş, kendisinden Endüstri Meslek Lisemizde ‘hadde’ bölümü açılacağı sözünü almıştık. Ziyaretimiz esnasında, İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim konuları hakkında yetkilileri görevlendireceğini söylemişti. Bu çerçevede, İl Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş’ı, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül’ü ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığımızda öğretmen Mehmet Bal’ı odamız toplantı salonunda sunum yapmaları için ağırladık. Benova Consulting Kurucusu Erdinç Mert tarafından ‘Dönüşüm Yolculuğunu Yönetmek’ konulu eğitim KTSO Toplantı Salonumuzda gerçekleşti. Eğitimde, şirketlerde kurumsallaşma, başarılı olmanın kuralları, yönetim strateji ve hedefler, pazarlama dijitalleşme, ihracatın önemi ve bu konularda şirketin yapması gereken adımlar anlatıldı.”
“LİMAN VE LOJİSTİK MERKEZ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Üzerinde önemle durmaya devam ettikleri ve takip ettikleri hususun Filyos Limanı ve Eskipazar OSB’de Lojistik Merkez kurulması olduğunu ifade eden  Çapraz, “Bu konuyu biz KTSO olarak sürekli dile getireceğiz. Batı Karadeniz Bölgemizin ve Orta Anadolu Bölgemizin ticaretten dışa açılımı bir liman sayesinde olacaktır. Bu liman Filyos Limanı mı olur, Çatalağzı bölgesinde bir liman mı olur, bu vadi üzerinde yeni bir liman mı olur bilemiyoruz ama bildiğimiz bir konu var, gözbebeğimiz KARDEMİR için, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren haddehanelerimiz için, ihracatımızı geliştirebilmek için, rekabet edebilmek ve istihdam oluşturabilmek için Batı Karadeniz olarak bir limana acilen ihtiyacımız var. Üzerinde önemle durmaya devam ettiğimiz ikinci konumuz, ikinci organize sanayi bölgemiz olan Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi. Yönetim Kurulu ve müteşebbis heyet toplantılarına katılım sağlamaya devam ediyoruz. Her türlü gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Burası ile ilgili bizim hedefimiz bu bölgede kurulacak olan lojistik merkez. Bu merkez, sadece Eskipazar Organize Sanayi Bölgesine veya sadece Karabük’e hizmet etmeyecektir, aynı zamanda bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu. (Nurettin Acar)

blank
blank
Tugay Kaban tarafından
07 Ocak, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Romanlar Ayırır

× Hıristiyan takvimine göre 11. Yüzyılda Avrupa’da en önemli sanat olarak gramerin yerine mantığı geçirdiler, bu değişim, bilimin edebiyat karşısında kazanacağı zaferin mütevazı bir girizgâhıydı. Peki o tarihten sonra insan aklının nasıl zımparalandığını görebiliyor muyuz? Bunu bize gösteren romanlardır.

× Hızlandıkça Azalıyorum romanının yazarı, kendisiyle röportaj yapan Bülent Ayyıldız’ın “Neden roman yazdınız?” sualine cevap verirken şöyle bir cümle kullanıyor, “Roman yazmak istememin nedeni, kendimi insan gibi hissetmememdi.” Yakın zamanda tercümesini bitirdiğim Napolyon Savaşları isimli eserde, Napolyon’un bir sözü iktibas ediliyor, “Dünyayı değiştirmek için çağrıldım!” Napolyon, Saint Helena adasında son yıllarını geçirirken, artık “tarih” denilen şeyi elinin tersiyle bir kenara itmişti ve yapması gereken tek şey olarak (kelimelerle olmasa da) tarihten daha ayırıcı bir eser vermek için çabalamaya başlamıştı: Geride bir hayat bırakmak. Bir roman misali, kendi hayatını sundu Napolyon.

× Tarih, ölülerin dirilişidir. Tarih ayırmaz! Neyi? Her şey zıddıyla kâimdir. O zaman tarih ile alâkalı bir mevzuu çözmek istiyorsak ‘roman’a bakmamız îcabediyor. Romanın tarihini yazmaya çalışanlara bakın mesela, ne gülünç hâllere düşüyorlar. Roman, dirilerin dirilişidir. Roman ayırır. Neyi? Yaşamak düşüncesini ve ölmek düşüncesini. Hem de hayat denilen musalla taşının üzerinde.

× Bugün, dünü bile yazamıyoruz. Tarih, bizi geleceğe zorla sürüklüyor! Roman, önce bugüne sarılıyor. Tarih merkezsizdir ve merkez değildir. Merkez olan ayırır. Bugünün içinde olan. Yani roman.

× Bütün doğumlar ve ölümler romanın mevzuudur. Tarihin mevzuu ise ancak doğum yahut ölüm günleridir. Siperde ölen asker romanın çerçevesindedir, tarihin çerçevesinde ise askerî konvoylar, okul anmaları ve resmî tatiller vardır.

× Yaşamak düşüncesini, ölmek düşüncesinden ayırmak ölümü unutturmak, ölmek düşüncesini de yaşamak düşüncesinden ayırmak yaşamayı unutturmak demek değildir. Her kalp iki eşit parçaya bölünmüş olarak atmaya başlar diye söylenir. Bunu görüp okuyamayacağız fakat romanları?

× #alikoçistifa

Tugay Kaban

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.